Economie

Partnerbijdrage

Ommelander Markt tien jaar: streekproducten uit eigen regio in Stad

De Ommelander Markt – een markt met uitsluitend streekproducten uit Groningen en omgeving – bestaat tien jaar. Om dat te vieren is er zaterdag 10 september in de Beren (begin Korreweg) een bijzondere editie.


Leestijd: 1 minuut

Ommelander Markt tien jaar: streekproducten uit eigen regio in Stad
Ommelander Markt tien jaar: streekproducten uit eigen regio in Stad

Wat je dichtbij haalt is beter is een mooi gezegde, welke op de Ommelander Markt al ruim 10 jaar in praktijk wordt gebracht. Dat moet worden gevierd, middels een speciale jubileum markt op zaterdag 10 september op het plein Beren in Groningen (aan het begin van de Korreweg).

De markt zal om 11:00 worden geopend door Ommelander Markt bestuurslid en vaste standhouder Cornelia Bosschaart en Wilbert van de Kamp.

Voor de gelegenheid zal de markt eenmalig worden uitgebreid met een aantal oude en nieuwe producenten/standhouders. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door accordeonist Jan Roelof Bathoorn. Daarnaast is er een speciale verrassing voor de klanten van de markt!

De Ommelander Markt wordt sinds 2012 tweemaal per maand op de tweede en vierde zaterdag van 10 tot 17 uur gehouden.

Op de markt worden producten uit onze regio verkocht door de producenten zelf, zowel vers voedsel, zoals groente, melk, kaas, vlees, vis, brood, honing en kruiden, als ambachtelijke producten zoals taart, soep, zeep, wol, nijverheids-en gezondheidsproducten.

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

Steeds meer consumenten willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt en kiezen voor verantwoorde kwaliteit. Op de Ommelander Markt komen die vraag en het aanbod bij elkaar.

De markt verbindt Stad en Ommeland en verkort de keten ‘van boer naar bord’.