Economie

Ondanks coronamaatregelen grote opkomst bij restaurant Happietaria

Afgelopen weekend was het eerste weekend dat Happietaria Groningen weer open was. Ondanks de extra coronamaatregelen (QR-code laten zien en om 20:00 uur sluiten) waren alle honderd plekken zaterdag bezet en was het restaurant daarmee vol. Het pop-up restaurant is dit jaar open van 18 november tot 16 december. Het restaurant wordt volledig gerund door vrijwilligers en haalt jaarlijks in november en december geld op voor het goede doel.


Leestijd: 1 minuut

Ondanks coronamaatregelen grote opkomst bij restaurant Happietaria
Ondanks coronamaatregelen grote opkomst bij restaurant Happietaria

Het goede doel: Inspired Individuals

De opbrengst van Happietaria gaat dit jaar naar het Inspired Individuals project van Stichting Tearfund. Dit project ondersteunt onder andere de organisaties van Rose en Leeneh, twee vrouwen uit Liberia die slachtoffer werden van seksueel geweld of misbruik en zich nu inzetten om andere slachtoffers te helpen. Naar verwachting hebben ruim 60% van de Liberiaanse vrouwen te maken gehad met seksueel geweld. Happietaria Groningen zal via het Inspired Individuals project deze organisaties in Liberia financieel ondersteunen, zodat de veelal jonge slachtoffers hulp kunnen krijgen. Zo krijgen ze toegang tot psychologische hulp en traumaverwerking, onderwijs en huisvesting. Ze leren om financieel onafhankelijk te worden en krijgen hulp bij het starten van een onderneming.

Recordbedrag

Al 27 jaar komen mensen uit Stad en Ommeland naar Happietaria om uit eten te gaan voor het goede doel. In 2019 heeft Happietaria ruim 4000 gasten mogen ontvangen en werd er het recordbedrag van 124.000 euro opgehaald. Dit jaar hoopt de organisatie met de hulp van vrijwilligers opnieuw een geweldig bedrag op te halen. U kunt het initiatief steunen door te komen eten in het restaurant of door een donatie te doen via de website. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger in de keuken, bediening of achter de bar.

Foto: Het Happietaria Managementteam bestaande uit Groningse studenten