Economie

Ondernemers bijgepraat op ledenvergadering Bedrijvenvereniging WEST

Ondernemers aangesloten bij de Bedrijvenvereniging WEST zijn gisteren bijgepraat over tal van actuele ontwikkelingen aan de westzijde van Groningen. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering die werd gehouden in Kaap Hoorn.


Leestijd: 2 minuten

Ondernemers bijgepraat op ledenvergadering Bedrijvenvereniging WEST
Ondernemers bijgepraat op ledenvergadering Bedrijvenvereniging WEST

Voorzitter Klaas Holtman informeerde de tientallen leden die naar de Algemene Ledenvergadering waren gekomen over zaken die relevant zijn voor de leden van WEST.

Zo zijn er onder meer besprekingen met de directie van het Martini Ziekenhuis over de bereikbaarheid en over vergroening van het ziekenhuisterrein.

Het Martini Trade Park kan de komende jaren nieuwe impulsen verwachten: het college van B en W heeft in elk geval voor de komende jaren een bedrag van 1,5 miljoen euro gereserveerd voor een nieuwe impuls, onder andere voor een energie-installatie.

Ook wat betreft de Zernike Campus Groningen ‘zit de vaart er in’, constateerde Klaas Holtman. Het bedrijf Polyganics gaat er investeren en TNO is van plan te verhuizen van Kranenburg naar Zernike.

Ledental

Volgens voorzitter Holtman is de ontwikkeling van het ledental van WEST ‘’stabiel”, al was er de laatste tijd, onder meer door bedrijfsbeëindiging, sprake van een lichte daling, waardoor het totale aantal leden schommelt rond de tweehonderd. Financieel is WEST zeer stabiel, en kon 2018 zelfs met een positief resultaat worden afgesloten.

Eén van de aanwezigen stelde vast dat het een goede zaak zou zijn wanneer WEST wat extra aandacht besteden aan de werving van jongere leden. In het gebied van deze vereniging is onder meer bedrijvencentrum The Rock gevestigd, en aangezien daar veel jonge, startende bedrijven zijn gevestigd , zou het een goed idee zijn om te trachten hen voor het lidmaatschap te interesseren.

Lezing over Cyber Security

Na een korte pauze was er een lezing over actuele ontwikkelingen op het gebied van Cyber Security: zaken op het gebied van beveiliging van internet die relevant kunnen zijn voor Groningse ondernemers.

De lezing werd verzorgd door Lourens Dijkstra van Qbit. Drs. Lourens Dijkstra  is senior adviseur informatiebeveiliging bij Qbit Cyber Security. Als arbeids- en organisatiepsycholoog en veranderkundige richt hij zich op trajecten op het snijvlak van gedragsverandering en informatiebeveiliging.

Hij liet zien wat er allemaal kan gebeuren wanneer organisaties onvoldoende beveiligd zijn, en hoe geraffineerd hackers kunnen zijn, en cybercriminelen die zich bezig houden met ‘phishing-mail’.

Lourens Dijkstra tijdens zijn inleiding over Cyber Security
Lourens Dijkstra tijdens zijn inleiding over Cyber Security