Economie

Ondernemers brainstormen over nog succesvoller event 050 & Mode

Hoe maak je van het event 050 & Mode een nog groter succes? Dat was de vraag waar woensdagavond zo’n veertig binnenstadondernemers zich over bogen. Dat gebeurde op initiatief van de Groningen City Club, in het nieuw ingerichte Groninger Museum Café.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemers brainstormen over nog succesvoller event 050 & Mode
Ondernemers brainstormen over nog succesvoller event 050 & Mode

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Het fashionevent 050 & Mode is al jaren een terugkerend en succesvol evenement in de binnenstad van Groningen. Het event is hét startsein van het nieuwe modeseizoen en geeft winkels, onder andere met modeshows, de kans om het publiek te laten zien wat er in de rekken hangt.

Door ook de ondernemers en winkeliers nauw bij de komende editie te betrekken, hoopt de GCC er een nog groter succes van te maken “We wilden graag van ondernemers horen welke ideeën zij hebben, waar behoefte aan is en hoe we mogelijk nóg meer bezoekers naar de stad kunnen trekken”, aldus Erwin Mulder van de GCC over de aanleiding van de inspiratiesessie.

Zo’n veertig ondernemers, winkeliers en straatcollectieven kregen woensdagavond dan ook de kans om mee de denken over mogelijkheden. In kleine groepjes werd er gebrainstormd, en bogen de deelnemers zich over de vraag wat er nóg beter en aantrekkelijker kan. En dat was niet zonder resultaat: er kwamen allerlei ideeën voorbij, van een catwalk op de Grote Markt, en meerdere rode lopers in de binnenstad tot een bekende Nederlander die meeloopt in de modeshows.

Ook Karina Smrkovsky van het Groninger Museum was van de partij om de aanwezigen te vertellen over expositie van Rolling Stones die vanaf 30 juni opnieuw in het museum te zien is. Het plan is om – net als met de Gianni Versace Weken – met 050 &Mode bij deze tentoonstelling aan te haken met het thema ‘Rock and Roll’.

Wat er van die ideeën zal worden uitgevoerd is nog even afwachten. De ideeën worden eerst geclusterd en verder uitgewerkt.