Economie

Ondernemers Hoendiep zijn klaar met ‘valsparkeerders’

Ondernemers van woonboulevard en bedrijventerrein Hoendiep zijn de ‘valsparkeerders’ en het afval dat klanten van McDonald’s laten slingeren zat. Daarom zijn er plannen om het gebied af te schermen met slagbomen. Klanten kunnen dan straks een uur gratis parkeren. Dat meldt Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemers Hoendiep zijn klaar met ‘valsparkeerders’
Ondernemers Hoendiep zijn klaar met ‘valsparkeerders’

Volgens ondernemers in het gebied ergeren ze zich al jaren aan de rotzooi die afkomstig is van de fastfoodketen, en aan mensen die er dagelijks hun auto bij bedrijven parkeren en vervolgens met hun vouwfietsen naar hun werk in de stad gaan. Die mensen houden volgens de ondernemers zo parkeerplekken bezet die bedoeld zijn voor klanten.  

Willy de Groot, franchisenemer van McDonald’s Hoendiep, zegt dat hij na klachten van ondernemers vaker het zwerfvuil opruimt. De Groot stelt dat door de coronamaatregelen het restaurant niet toegankelijk was, waardoor meer klanten her en der op parkeerplaatsen gingen staan. Overigens heeft de McDonald’s zelf ook last van ‘vreemdparkeerders’, laat De Groot weten.

Hoge kosten

Of ondernemers daadwerkelijk slagbomen gaan plaatsen, is nog maar de vraag. Een slagboom kost voor een parkeerterrein met ongeveer 90 plekken zo’n 40.000 euro, exclusief beheer en onderhoud.