Economie

Opleiding Bedrijfskunde Hanzehogeschool organiseert online collegetour voor ondernemers

Vanuit de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen is het initiatief genomen tot het organiseren van colleges voor ondernemers. De eerste editie, met inspirerende sprekers en een discussie met studenten, trok meteen vijftig kijkers, en dat was volgens organisator Bas Baalmans een verrassend resultaat.


Leestijd: 1 minuut

Opleiding Bedrijfskunde Hanzehogeschool organiseert online collegetour voor ondernemers
Opleiding Bedrijfskunde Hanzehogeschool organiseert online collegetour voor ondernemers

Ruim zeventig aanmeldingen en uiteindelijk iets meer dan vijftig kijkers op het youtube kanaal. Cijfers waar de organisatie van het online college tour Ondernemerschap dik tevreden mee was. De organisatoren, aangeleverd vanuit de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool, studievereniging Homerus en de alumnivereniging, waren er in geslaagd twee spraakmakende en elkaar aanvullende sprekers te vinden.

Allereerste Henriette Veenstra, ervaren onderneemster , ondernemerscoach en eigenaresse van Onderneemt ‘t, en ten tweede Ramon, alumnus Bedrijfskunde en eigenaar van De Fleetconsultants, een organisatie actief op het gebied van wagenparkbeheer.

Docent Bas Baalmans was tafelvoorzitter en alumnus Jan-Anne Kwant fungeerde als sidekick die de chat in de gaten hield. Dat leidde tot een vlot verlopende discussie over onder andere ‘ondernemen in coronatijd’, het vak ondernemen in de opleiding, ‘ondernemer versus ondernemend’ .

Na bijna anderhalf uur werd de sessie afgesloten en met uitzondering van een kleine technische hik in de stream verliep de middag in de een corona proof omgeving in de Health Hub Roden naar volle tevredenheid.

Terugkijken kan op: https://youtu.be/_85XWV4MrKM