Economie

Partnerbijdrage

Opvallen als lokaal bedrijf

Er zijn veel bedrijven in Groningen en in sommige branches is het zelfs moeilijk om op te vallen. Toch is het erg belangrijk om jezelf te onderscheiden van de rest. Dit kun je doen door jezelf (online) te promoten, schakel hier een marketing bureau voor in of ga zelf alvast aan de slag. Opvallen doe je door middel van je website, social media en advertenties. Hierbij is het belangrijk dat je dit allemaal op je doelgroep afstelt. Hoe je dat doet? Je leest het hier.


Leestijd: 2 minuten

Opvallen als lokaal bedrijf
Opvallen als lokaal bedrijf

Een goed werkende website is erg belangrijk als bedrijf, dit is de manier waarop mensen jou zullen vinden. Daarom is het essentieel om een goed werkende website te hebben, maar ook om ervoor te zorgen dat alles er professioneel uit ziet. Een herkenbare stijl, ook wel een huisstijl, is handig om te gebruiken. Denk hierbij aan dezelfde kleuren als in je logo en een vast lettertype die overal wordt gebruikt. Zodra mensen op een website belanden die niet goed werkt of er niet goed uit zien zullen velen afhaken omdat het onprofessioneel overkomt.

Social media marketing is in vele branches essentieel, dit is de perfecte manier om een publiek te creëren en jezelf kenbaar te maken. Ga voor Facebook, LinkedIn of Instagram en post content dat gerelateerd is aan jouw bedrijf. Als restaurant zul je waarschijnlijk de nieuwe menukaart posten of een tijdelijk verkrijgbaar drankje die mensen niet mogen missen. Ben je een adviesbureau? Dan neigt jouw content meer naar tips en advies in jouw vakgebied. Vind je het lastig om zelf een contentstrategie te bedenken? Schakel dan hulp in van een expert. Je kunt zelfs een bedrijf inzetten om je social media volledig te beheren, zodat jij er niet meer over hoeft na te denken.

Een andere manier om op te vallen is door middel van advertenties. Je kunt natuurlijk je bedrijf in de lokale krant promoten, maar dit kan ook zeker online. Zo kun je via Google of social media een advertentie maken die gericht is op jouw doelgroep. Heb je een restaurant in Groningen? Dan zul je mensen willen bereiken die daar in de buurt wonen, gelukkig kun je een advertentie precies zo instellen. Flyeren is ook een goede manier van adverteren, leg de flyers op een plek waar jouw doelgroep zou langskomen, zoals in de lokale supermarkt.

Voordat je begint met het promoten van jouw bedrijf zul je eerst de doelgroep moeten vaststellen. Wat zijn de interesses van de ideale klant? Wat is de leeftijd, het geslacht en de woonplaats? Denk ook na over het inkomen van de doelgroep en over de cultuur. Zodra je dit hebt vastgesteld zal het veel makkelijker worden om deze doelgroep te bereiken, je weet namelijk waar je naar op zoek bent.

Om op te vallen dien je je doelgroep vast te stellen. Om je doelgroep te bereiken is het handig om je website op orde te hebben en gebruik te maken van social media. Advertenties zullen je ook verder helpen. Schakel een marketing bureau in als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt.