Economie

Opvang op zaterdagen in Groningen voor kinderen van winkelende ouders geopend

De binnenstad van Groningen is sinds zaterdag een nieuwe voorziening rijker op het gebied van kinderopvang. Dat is het ‘Huis van Ome Loeks’ aan de Nieuwstad 12, waar kinderen zich op de zaterdag kunnen vermaken, terwijl hun ouders inkopen doen. ‘Huis van Ome Loeks’ is een instelling van de kinderopvang-organisatie SKSG, dus de kinderen die er op zaterdagen komen krijgen professioneel toezicht terwijl ze zich vermaken.


Leestijd: 1 minuut

Opvang op zaterdagen in Groningen voor kinderen van winkelende ouders geopend
Opvang op zaterdagen in Groningen voor kinderen van winkelende ouders geopend

De kinderopvang is opgezet op initiatief van de Groningen City Club. Deze vereniging voor ondernemers wil de binnenstad van Groningen concurrerend en aantrekkelijk houden om te winkelen, en daar hoort een voorziening bij voor de opvang van kinderen, terwijl hun ouders winkelen, aldus voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club.

Volgens de GCC gaat het eerst om een pilot van zeven weken. Hierbij wordt SKSG Kastanjeplein aan de Nieuwstad elke zaterdag omgetoverd tot kinderopvang ‘Het Huis van Ome Loeks’.

Kinderen van tussen de 4 en 10 jaar oud kunnen maximaal drie uur in de opvang verblijven.

“Terwijl hun ouders, lekker ongezien, de cadeautjes voor de feestdagen scoren, zorgen wij dat kinderen de tijd van hun leven hebben in ‘Het Huis van Ome Loeks’. We bieden hier leuke workshops en activiteiten in een veilige omgeving. Gezinnen kunnen hierdoor langer van onze prachtige stad genieten,” aldus Guido Heeringa van SKSG.

Kindvriendelijke binnenstad

Het Huis van Ome Loeks is één van de initiatieven van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken. “De binnenstad van Groningen moet voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod. Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen. In de wetenschap dat ze op een centrale locatie veel plezier hebben met andere kinderen”, aldus Eric Bos van de Groningen City Club.