Economie

Parkeren bij winkelcentra straks niet meer gratis in Groningen

De gemeenteraad stemde woensdagavond in met een nieuw parkeerbeleid. Een van de nieuwe maatregelen: voor parkeren bij winkelcentra waar dat tot nu toe gratis was, moet straks worden betaald.


Leestijd: 1 minuut

Deze maatregel is onderdeel van een breder pakket. De bedoeling ervan is om forenzen te weren die in de stad op zoek gaan naar een gratis parkeerplek. Het overkoepelende doel van het plan voor het parkeerbeleid is om de parkeerdruk in de stad te verminderen: minder auto’s in de openbare ruimte en meer ruimte voor groen en ontmoeting.

De nieuwe regels voor parkeren worden straks ingevoerd bij de winkelcentra Helperplein, Selwerd, Van Lenneplaan, Overwinningsplein en dorpscentrum Haren. Bestuurders die daar hun auto kwijt willen, moeten dan 50 cent voor de eerste anderhalf uur betalen.

Er werd woensdag ook ingestemd met andere maatregelen die de parkeerdruk op de stad moeten verlagen. Betaald parkeren wordt in meer wijken ingevoerd. Ook worden de tijden aangepast: betaald parkeren geldt straks op sommige plekken langer.