Economie

Pigalle breidt uit: “Ons pand is niet klein, maar we zien te vaak mensen vertrekken"

Pigalle gaat uitbreiden. De ontbijt- en lunchzaak aan de Stoeldraaierstraat trekt het voormalige pand van LOCAL Kitchen & Café erbij. De uitbreiding zorg voor meer zitplekken, meer werkruimte, meer bezorgmogelijkheden én een groter terras, schrijft de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Pigalle
Foto | Pigalle

Al sinds 1986 pronkt de naam van Pigalle op de gevel. Inmiddels is het voor veel Groningers een begrip en daarnaast is het populair onder toeristen. Het zit er dan ook vaak bomvol. “Ons pand is niet klein, maar we zien te vaak mensen vertrekken die we geen plek kunnen bieden,” zegt Julian Smit, mede-eigenaar van Pigalle. “Je ondernemershart bloedt dan toch altijd een beetje.” Dus toen het naastgelegen pand vrijkwam, besloot Smit dat het tijd was om uit te breiden.

De verbouwing zorgt voor zo’n 70 extra zitplekken binnen, 10 tot 11 extra tafels op het terras en een efficiëntere werkomgeving. Zo worden de keuken en de bar uitgebreid om gasten optimaal van dienst te kunnen zijn. Ook biedt de verbouwing nieuwe kansen: “We hebben tijdens de coronaperiode gemerkt dat we niet meer om het bezorgen van broodjes heen kunnen. De vraag naar onze broodjes heel groot bleek. We willen dit verder uitbreiden en een constante speler op deze markt worden. Verder willen we inzetten op catering en krijgen we de kans om meer met groepen te kunnen werken,” vertelt Smit.

Wanneer het nieuwe gedeelte opengaat? “Het hangt er nog een beetje vanaf, want we willen zo kort mogelijk dicht. Het is een kwestie van plannen. We hopen in de loop van het jaar het extra gedeelte te openen. Wanneer is nog niet bekend”.

Het is niet de eerste keer dat Pigalle de kans kreeg om het naastgelegen pand over te nemen. “Toen kledingwinkel Art Fashion vertrok, hebben we mede door corona besloten om het niet te doen. De eigenaren van LOCAL, die het pand toen wel overnamen, hebben de winkel omgetoverd tot een horecazaak. Toen zij vetrokken, dachten we: we gaan ervoor.”