Economie

Polyganics gaat fors uitbreiden op Zernike Campus Groningen

Eén van de visitekaartjes van de biomedische industrie van Groningen: zo zou je het bedrijf Polyganics kunnen omschrijven. Het bedrijf werd twintig jaar geleden opgericht en maakte naam met het produceren van materialen die oplossen in het lichaam. Het gaat zó goed met het bedrijf dat er een nieuw pand gebouwd moet worden, zo meldt de website Northern Knowledge. Dat is een organisatie die zich inzet voor het optimaal benutten van kennis voor de noordelijke regio.


Leestijd: 1 minuut

Polyganics gaat fors uitbreiden op Zernike Campus Groningen
Polyganics gaat fors uitbreiden op Zernike Campus Groningen

Volgens de website van Northern Knowledge begint het jaar goed voor Polyganics, dat medische producten maakt die oplossen in het lichaam. Op de Zernikecampus in Groningen is de bouw gestart van een nieuw pand waarin de kantoren, het laboratorium en de fabriek van Polyganics fors meer plek krijgen.

Maar ook heeft het bedrijf goedkeuring om met een nieuw product de Europese markt te bestormen.

Een van de succesnummers van Polyganics is Nasopore, een product dat na een operatie de neusholte openhoudt en binnen twee tot drie weken is opgelost. Dat voelt een stuk prettiger dan het veelgebruikte alternatief: niet-oplosbare verbanden. Deze vergroeien met de wond, waardoor het erg veel pijn doet als ze weer uit de neus getrokken worden. Er zijn inmiddels meer dan vijf miljoen stuks Nasopore verkocht in Europa, China en de Verenigde Staten.

Hersenchirurgie

Het grotere pand biedt meteen plek voor de productie van een ander veelbelovend nieuw product, Liqoseal, een ‘hersenpleister’, bedoeld voor het tegengaan van lekkage van hersenvloeistof na neurochirurgische ingrepen.

Klik hier voor het volledige verhaal en meer informatie over Northern Knowledge