Economie

Prijs afgestudeerde Groningse studenten voor scriptie over “Digital Business”

In Groningen is een nieuwe prijs in het leven geroepen voor recent aan de RUG afgestudeerde studenten die hun scriptie hadden gewijd aan de nieuwste digitale ontwikkelingen en de kansen daarvan voor het bedrijfsleven,'Digital Business scriptieprijs'. De finale en prijsuitreiking zijn op 29 juni in het Van Swinderenhuys in Groningen, zo meldt het Groningen Digital Business Centre, dat de prijs heeft ingesteld.


Leestijd: 1 minuut

Prijs afgestudeerde Groningse studenten voor scriptie over “Digital Business”
Prijs afgestudeerde Groningse studenten voor scriptie over “Digital Business”

Het belang van digitalisering in het bedrijfsleven is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Deze ontwikkelingen bouwen voort op bestaande thema's als informatiesystemen en e-commerce, maar bevatten ook meer technologische en methodologische elementen als data science, blockchain en kunstmatige intelligentie.

Gezien het belang van dit vakgebied heeft het Groningen Digital Business Centre (GBDC) een Digital Business scriptieprijs uitgeschreven. Deze prijs is bedoeld voor afgestudeerde masterstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen die een scriptie hebben geschreven over een onderwerp dat gerelateerd is aan het vakgebied “Digital Business”.

Het vakgebied Digital Business wordt breed geïnterpreteerd. Het onderwerp kan betrekking hebben op alle disciplines binnen business en management, waaronder accounting, finance, HRM, innovatiemanagement, marketing, supply chain en operations.

De finale van eerste editie van de award vindt plaats op 29 juni in het Van Swinderenhuys waar conform maatregelen dertig genodigden aanwezig zijn. Het event is ook online via Youtube te volgen. Uit een selectie van dertien inzendingen zijn Leonard Delank (International Business and Management), Norbert Lagerweij (Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies) en Niels Meima ( Artificial Intelligence and Computing Science). Deze drie zullen hun bevindingen presenteren waarna de jury de nummers 1,2 en 3 bekend zal maken.

De jury bestaat uit Antje Meindersma (Alledaags / NOO), Rolinde Weide (Provincie Groningen / Samenwerking Noord), Viktoriya Degeler (Faculty of Science and Engineering), Thijs Broekhuizen (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) en Tammo Bijmolt (directeur GDBC en voorzitter van de jury).