Economie

Partnerbijdrage

Regulatie online wedden in Nederland

De Kansspelautoreit (KSA) wil graag het online wedden in Nederland reguleren en is al jaren bezig met een wetsvoorstel om bepaalde eisen te stellen aan bookmakers die de Nederlandse markt willen betreden. Het grootste doel van de KSA is het voorkomen van verslaving, criminaliteit en illegaliteit op het gebied van online wedden.


Leestijd: 1 minuut

Regulatie online wedden in Nederland
Regulatie online wedden in Nederland

Deze nieuwe wetgeving staat al lang op de planning, maar zal zeer waarschijnlijk in maart 2021 in werking treden. Bookmakers hebben dan nog 6 maanden de tijd om de nodige voorbereidingen te treffen en aan de eisen van de KSA te voldoen, om daarna op een legale wijze Nederlandse spelers te mogen accepteren. 

Niet elke bookmaker zal ervoor kiezen om aan de eisen van de KSA te voldoen en zullen er dus voor kiezen om geen Nederlandse spelers meer te accepteren. Gaan zij wel door met het aanbieden van hun diensten aan Nederlandse spelers, dan zullen zij zwaar beboet worden door de KSA. 

Het Groningse bedrijf BSBIP is blij met deze nieuwe wetgeving en de legalisering van het online wedden. Zij hebben al jaren een online community, waarin men elkaar niet alleen helpt met het maken van weddenschappen, maar waardoor men ook weet welke bookmaker te vertrouwen is en aan welke bookmaker je je geld niet moet toevertrouwen. 

Er heerst nog veel onduidelijkheid rond de Nederlandse regulering van het online wedden. Wat wel vaststaat is dat er veel gaat veranderen. Naast Toto, zullen meer bookmakers hun gezicht laten zien in 2021.