Economie

Renovatie Papiermolen in Groningen valt 4 ton goedkoper uit dan begroot

De renovatie van openluchtzwembad De Papiermolen in Groningen heeft bijna 4 ton minder gekost dan verwacht. Het CDA vraagt zich in de raadsvergadering van woensdag bij monde van Jalt de Haan af waarom het geld dat overblijft wordt teruggestort naar de algemene kas, en niet naar de sportbegroting gaat.


Leestijd: 1 minuut

Zwembad De Papiermolen zaterdag weer open
Zwembad De Papiermolen zaterdag weer open

Het zwembad ging dit voorjaar weer open na een renovatie van een jaar. De gemeente maakte ruim 3 miljoen vrij voor de opknapbeurt van en het rijksmonument. Van dat budget bleef 4 ton over door een gunstige aanbesteding van het project.

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) zegt dat binnen het college van B en W is afgesproken dat alle bedragen die overblijven, worden teruggestort naar de centrale kas. Als de balans wordt opgemaakt, kijkt het college wat er met het geld gebeurt. ,,Bovendien werd een groot deel van de renovatie van De Papiermolen gefinancierd door geld uit de centrale kas’’, aldus Jongman.

Om de begroting sluitend te krijgen, besloot de gemeente eerder flink te bezuinigen op sport. Komend jaar gaat er 4 ton van het budget af.