“Toen we Eetwaar begonnen, was het plan om het tien jaar vol te houden. Inmiddels zijn we ruim 12,5 jaar bezig.” vertelt mede-eigenaar Marieke Sleeuw. Toch denken de Groningse horecaondernemers nog niet aan stoppen. “We zijn nog fit en hebben zin in een nieuw avontuur.”
Het restaurant zal omgetoverd worden in een café. Er komt meer ruimte voor lunch, een borrel en een bakje koffie. Het diner zal op een andere manier worden ingericht: “Het vijfgangen menu zal plaatsmaken voor een menukaart waar mensen zelf gerechten uit kunnen kiezen. Ook komt er een daghap op het menu waarbij gasten kunnen kiezen uit vegetarisch, vlees of vis.”
“Maar,” zo benadrukt Sleeuw. “Kwaliteit is en blijft voor ons belangrijk. We maken alles zelf.”
Het nieuwe café zal half januari de deuren openen. “Daar hebben we bewust voor gekozen. We willen onze gasten graag nog een keer de mogelijkheid bieden om bij Eetwaar te eten voordat we beginnen aan de verbouwing.”