Economie

Partnerbijdrage

Richt uw kantoor op verantwoorde wijze in met circulaire meubelen

De Circulaire Economie is een blijvende trend. Hergebruik, waardebehoud en minder verbruik van grondstoffen zijn enkele sleutelwoorden. Ook organisaties houden zich steeds vaker bezig met de thema’s die aan het fenomeen zijn verbonden. Een van de manieren om als ondernemer bij te dragen aan de Circulaire Economie is het op verantwoorde wijze inrichten van uw kantoor, uiteraard zonder design, comfort en ergonomie uit het oog te verliezen. We geven u graag een aantal handvatten om voor uw medewerkers een ideale werkplek te creëren door die te voorzien van circulaire kantoorinrichting.


Leestijd: 2 minuten

Richt uw kantoor op verantwoorde wijze in met circulaire meubelen
Richt uw kantoor op verantwoorde wijze in met circulaire meubelen

Welbevinden

Voor uw werknemers wilt u natuurlijk een kantoor inrichten waar zij graag komen werken. Zo draagt u ook bij aan hun productiviteit en gezondheid. Dit doet u bijvoorbeeld door te investeren in de nieuwste technologieën. Medewerkers die gebruik mogen maken van innovatieve gadgets zoals tablets en videoconferencing zijn gemiddeld genomen blijer en meer betrokken. Met speciale concentratieruimtes zorgt u ervoor dat uw mensen aan het werk kunnen zonder te worden afgeleid. Ook het toegankelijk maken van informeel en sociaal contact is aan te raden. Dit kan door het inrichten van een koffiebar of loungeruimte. Op deze manier stimuleert u de tevredenheid en onderlinge verbondenheid van uw teamleden. Ergonomische kantoormeubelen zijn belangrijk voor hun welbevinden.

Motiverende werkplek

Haworth staat voor een uitgebreid productaanbod aan motiverende en flexibele werkplekken. Het bestaat uit onder meer: bureausystemen, ergonomische bureaustoelen en systemen voor lounge-en wachtruimten. Wereldwijd is Haworth toonaangevend en dat komt in hoge mate door de verantwoorde productiewijze. Het merk werkt met zeven verschillende doelstellingen om de circulaire productie te waarborgen. Groen bouwen en sociale verantwoordelijkheid zijn voorname speerpunten, net zoals energiebeheer, groen transport, zero afval en het duurzame product- en werkplekontwerp.

Duurzaam materiaal

Het motto van De Projectinrichter luidt: improving your office. Bij deze onderneming die in het hele land actief is, vindt u naast Haworth andere vooraanstaande merken zoals Herman Miller bureaustoelen. De Projectinrichter hecht veel waarde aan het milieu en vraagt haar leveranciers steeds vaker om duurzame meubelen te fabriceren en waar mogelijk meubels te recyclen of refurbishen. Het is cruciaal dat er bij het creëren van de ideale werkplek zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzaam materiaal. De Circulaire Economie is een van de oplossingen voor het groeiende probleem van schaarste aan grondstoffen. Met uiteenlopende diensten die ervoor zorgen dat uw kantoormeubelen langer meegaan, speelt De Projectinrichter hierop in. U vindt er een breed assortiment dat voldoet aan de eisen van circulariteit..