Economie

Ruim een derde minder WW-uitkeringen dan vorig jaar

Het aantal Groningers met een WW-uitkering lag in maart ruim 33 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in vergelijking met een maand eerder was er sprake van een daling: 1,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van het UWV, die stelt dat er voor werkzoekenden vooral kansen liggen in de transportsector.


Leestijd: 1 minuut

Ruim een derde minder WW-uitkeringen dan vorig jaar
Ruim een derde minder WW-uitkeringen dan vorig jaar

Eind maart telde Groningen 6.137 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de Groningse beroepsbevolking. Vooral onder WW’ers uit uitzendbureaus, horeca & catering, overige commerciële dienstverlening en detailhandel nam het aantal uitkeringen af. In de industrie en zorg & welzijn nam het aantal Groningers met een ww-uitkering juist toe.

Veel kansen in transport & logistiek door sterke vacaturegroei

Volgens het UWV zijn er vooral in de sector transport en logistiek veel vacatures: eind vorig jaar waren het er ruim 800. Er wordt vooral gezocht naar vrachtwagenchauffeurs, expediteurs en transportplanners.

Ook als taxichauffeur zijn er momenteel veel mogelijkheden. UWV heeft een convenant met Taxiwerq. Werkzoekenden kunnen via Taxiwerq hun taxipas halen, dit bestaat uit een praktijkexamen en een theorie-examen, waarna een werkplek wordt gezocht bij een taxicentrale in de buurt. De meest voorkomende vacatures zijn chauffeur leerlingenvervoer, chauffeur dagbesteding en chauffeur zorgvervoer. Deze functies zijn uitermate geschikt voor de wat oudere werknemer en voor werknemers die geen volle dagen (meer) willen werken, stelt het UWV.