Economie

Run op winterartikelen bij kringloop

Het winterweer zorgt voor een stormloop op winterse artikelen bij de kringloop. Bij kringloopwinkel Kringloop+ aan de Diamantlaan in de stad kwamen er afgelopen dagen alleen al via de socials meer dan honderd vragen binnen over schaatsen, sleeën en sneeuwscheppen.


Leestijd: 1 minuut

Run op winterartikelen bij kringloop
Run op winterartikelen bij kringloop

“We zijn wat dat betreft uitverkocht”, zegt directeur Erwin Sturing nu. Afgelopen dagen gingen er ruim honderd schaatsen over de toonbank en ook de sleeën waren niet aan te slepen. Sturing is daarmee door zijn hele voorraad heen. “Ik heb nog drie paar kinderschaatsjes liggen, in maat 30 en 32 en 33, en dat is het.”

Fysiek winkelen zit er ook bij de Kringloopwinkels niet in. Daarom heeft Sturing videobellen via Whatsapp ingevoerd, waarbij klanten samen met een van de vrijwilligers al video bellend door de winkel gaan. Een succes, noemt Sturing het. “Gisteren heb ik op die manier nog voor 180 euro aan spulletjes verkocht.”

Dat mag ook wel, want de winkel en het magazijn puilen uit. “De winkel staat echt tjokvol”, zegt de directeur. Want fysiek winkelen is dan wel niet toegestaan: inbrengen kan nog steeds.