Economie

Partnerbijdrage

Schiet een professionele bedrijfsvideo in Groningen

De populariteit van het medium video is de laatste jaren sterk toegenomen. Denk aan het huidige coronavirus, waarbij steeds meer organisaties de deuren verplicht moesten sluiten. Door in te zetten op content in de vorm van video, kunnen zij de interactie met hun publiek behouden. Denk aan concerten die online georganiseerd worden, de mogelijkheid om virtueel door een museum of dierentuin te lopen, enzovoorts. Het medium video is op verschillende manieren te gebruiken. Belangrijke eerste stap: het vinden van een geschikte locatie. Groningen biedt hier diverse opties voor.


Leestijd: 2 minuten

Schiet een professionele bedrijfsvideo in Groningen
Schiet een professionele bedrijfsvideo in Groningen

Niet alleen een video waarin producten vergeleken worden is interessant. Ook een productvideo laten maken kan het overwegen waard zijn. Afhankelijk van het type product of dienst waarvoor je een video maakt, kun je kiezen voor een plek in de stad of daar net buiten. Denk aan een natuurlijk product, waarvoor je een fraaie video kunt laten maken in een van de weilanden rondom Groningen. Of kies voor een video welke je aan de Groningse kust schiet, met het uitzicht over zee. Alles zelf bepalen voor de productvideo hoef je niet te doen. Verschillende partijen kunnen je helpen om tot een passende shotlijst te komen.

  • Het Lauwersmeergebied aan de kust van Groningen
  • Noordpolderzijl, als kleinste zeehaven
  • De Grote Markt, om een video in de stad op te nemen 
  • Het plein voor het Groninger Museum, met het station op de achtergrond 
  • Eemshaven, de kern van de economische bedrijvigheid 

Niels de Groot, actief als uitvoerend producent van het productiebedrijf Pro Motion Film, ziet diverse voorbeelden van dergelijke locaties. Hij stelt: “Door video’s op dergelijke openbare plekken op te nemen, ben je geen geld kwijt aan dure locaties. Daar komt bij dat deze locaties je video verrijken. Ze voegen echt iets toe!”

Zelf een bedrijfsvideo maken is erg lastig. Niet alleen omdat het je mogelijk aan ervaring ontbreekt, maar in het bijzonder omdat veel bedrijven hier de apparatuur niet voor hebben. Wat kost het om een video te laten maken? De kosten zijn sterk afhankelijk van je wensen. Het kan leuk zijn om je bedrijfsvideo te combineren met een korte teaser van 20 tot 30 seconden. Deze teaser kun je op pagina’s op sociale media delen, om bezoekers vervolgens door te verwijzen naar je website. Vergeet geen duidelijke call to action op je website te plaatsen, om zo’n bezoeker een product af te laten nemen of een offerte op te laten vragen.

Heb je meerdere mooie plekken gevonden in Groningen? Kies voor een vast herhalend format voor je bedrijf. Hierbij neem je hetzelfde type video meerdere keren op, om zo tot een serie van video’s te komen. Ideaal, om de betrokkenheid van potentiële klanten bij je bedrijf te vergroten. Ze zullen je kanaal op een platform als YouTube in de gaten houden om te bekijken of je al een nieuwe video uit de serie geplaatst hebt.