Economie

Scholenmarkt Groningen in Euroborg: aanpassingen in verband met nieuwe coronarichtlijnen

Maandag 8 en dinsdag 9 november vindt de Scholenmarkt plaats in de Euroborg. Ouders en leerlingen kunnen er kennismaken met de scholen voor voortgezet onderwijs in de Stad Groningen en Ommelanden. Vanwege de aangescherpte coronaregels treft de Scholenmarkt een aantal maatregelen om een veilig bezoek mogelijk te maken.


Leestijd: 1 minuut

Scholenmarkt Groningen in Euroborg: aanpassingen in verband met nieuwe coronarichtlijnen
Scholenmarkt Groningen in Euroborg: aanpassingen in verband met nieuwe coronarichtlijnen

Om de bezoekersaantallen zoveel mogelijk te spreiden wordt er gewerkt met tijdsloten. Op www.scholenmarktgroningen.nl kunnen bezoekers zich vooraf inschrijven voor een tijdslot. Een tijdslot duurt 30 minuten en geldt voor één leerling samen met één ouder/verzorger. Daarnaast zal de Scholenmarkt een half uur langer duren, van 16.30 tot 20.00 uur.

Coronatoegangsbewijs verplicht
Vanaf 6 november is het coronatoegangsbewijs verplicht voor doorstroomlocaties zoals de Scholenmarkt. Dat betekent dat iedere bezoeker van 13 jaar en ouder bij de ingang een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moet kunnen laten zien.

Geef elkaar de ruimte
De organisatie van de Scholenmarkt vraagt bezoekers rekening met elkaar te houden. Houd waar mogelijk 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Daarnaast is het van belang dat aanwezigen de basisregels volgen.

Online kennismaken
In aanvulling op de Scholenmarkt in de Euroborg organiseren sommige scholen in de komende periode ook online voorlichtingen. Op de website van de Scholenmarkt kunnen leerlingen en hun ouders zich inschrijven voor één of meer online kennismakingssessies.

Meer informatie over een bezoek aan de scholenmarkt is te vinden op de website www.scholenmarktgroningen.nl.