Economie

SKSG brengt 153 kratten met producten naar Voedselbank

Bijna dertig locaties van SKSG hebben de maand voor € 7.650,- aan houdbare en verse voedingsproducten en verzorgingsartikelen opgehaald voor de Voedselbank Stad Groningen. In totaal werden er in de week van 14 december 153 kratten afgeleverd bij de Voedselbank.


Leestijd: 1 minuut

SKSG brengt 153 kratten met producten naar Voedselbank
SKSG brengt 153 kratten met producten naar Voedselbank

“Een top-opbrengst!”, zegt Jack Koops, secretaris bij Voedselbank Stad Groningen. “Hier kunnen we zeker een paar maanden onze cliënten voorzien van een goedgevulde boodschappentas.”

Kratten vol houdbare en verse producten

Ouders en verzorgers konden in de maand december houdbare en verse voedingsproducten inleveren op de locatie waar hun kind opvang krijgt. Dit leverde uiteindelijk dus behoorlijk wat volle kratten op, die vorige week allemaal hun weg hebben gevonden naar de Voedselbank.

Veel steun voor Voedselbank dit jaar

In december hebben meerdere bedrijven en instellingen acties georganiseerd voor de Voedselbank. “We verkeerden in de mooie positie dat er heel veel inzamelingen plaatsgevonden hebben, veel meer dan vorig jaar,” aldus Koop. “Met name scholen hebben zich massaal aangemeld om in te zamelen. Dit zal ongetwijfeld ook te maken hebben met onze oproep om vanwege corona ons meer te ondersteunen.”