Economie

Partnerbijdrage

Snel en flexibel ruimte creëren, denk eens aan een zeecontainer

Wil je snel en flexibel ruimte creëren? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een zeecontainer van Brinkbox. Zeecontainers worden voor diverse doeleinden ingezet. Zo worden deze omgetoverd tot diverse ruimtes. Wij vertellen je op welke manieren je meer ruimte kunt creëren met een zeecontainer.


Leestijd: 2 minuten

Snel en flexibel ruimte creëren, denk eens aan een zeecontainer
Snel en flexibel ruimte creëren, denk eens aan een zeecontainer

Een container kopen is zeker aan te raden voor de bouwplaats. De container kan gebruikt worden voor het opslaan van materiaal, zodat je elders weer meer ruimte creëert, gebruiken als bouwkeet of als werkruimte voor bijvoorbeeld laswerk.

Stel dat je best wat spullen in je winkel hebt, maar te weinig ruimte hebt om spullen op te slaan tijdens het hoogseizoen. Je kunt dan zorgen voor meer ruimte in je winkel door de spullen tijdelijk op te slaan in een zeecontainer. Zo kun je eenvoudig je spullen weer ophalen wanneer je ze nodig hebt en zit je niet met een overvolle winkel.

Van containers worden vaak ook ruimtes gemaakt zoals een pop-up café of winkel. Deze winkels en cafés in zeecontainers zijn eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor zijn ze flexibel inzetbaar. Ook hoeft er hiervoor niet een heel nieuw gebouw gemaakt te worden en is dit voor bezoekers natuurlijk een zeer bijzondere ervaring.

Zeecontainers worden ook vaak gebruikt als tijdelijke toilet units op festivals of concerten. Deze worden dan weer van locatie naar locatie gebracht. Deze containers worden doorgaans compleet omgebouwd. Zo hoeft er geen ruimte gebouwd te worden voor toiletten op de terreinen, waardoor er ruimte over zal blijven.

Wat ook steeds populairder wordt, is het gebruiken van zeecontainers als woning of kantoor. In zowel Nederland als in het buitenland worden er steeds meer woningen van zeecontainers gemaakt. Zo kan het woningtekort voor een deel worden opgelost. Ook zijn deze ruimtes zeer geschikt als kantoor.

Een zwembad bouwen? Dat neemt wel veel ruimte in beslag. Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van zeecontainer zwembaden. Zo is een container van 20ft of 40ft perfect als zwembad. Door enkele modificaties aan de zeecontainer toe te passen, kun je ervoor zorgen dat het zwembad waterdicht is. Je kunt er zelfs een luxe zwembad van maken.


Kortom, zeecontainers bieden diverse mogelijkheden om meer ruimte te creëren of de ruimte te benutten.