Economie

Partnerbijdrage

Stabiel op stap in de omgeving

Wandelen is onder velen in ons land zeer geliefd. Er zijn diverse locaties waar je tijdens een stevige wandeling kunt genieten van de omgeving. Om hiervan te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de juiste voorbereiding treft. Zo dien je te zorgen voor de juiste kleding, maar daarnaast ook voor een goed haalbare wandelroute.


Leestijd: 2 minuten

Stabiel op stap in de omgeving
Stabiel op stap in de omgeving

Welke kleding je het beste aan kunt trekken bij het wandelen is seizoensafhankelijk. Tijdens een warme zomerdag is het prettig om een korte broek met hemd te dragen. Op de dagen dat de temperatuur richting het nulpunt gaat, dan is een drielagensysteem zeer aan te raden.

Een drielagensysteem bestaat uit een onderlaag, tussenlaag en buitenlaag. Onder de onderlaag vallen shirts en thermobroeken. Het is belangrijk dat zowel het shirt als de broek vochtregulerend zijn. Probeer daarom katoenen shirts te vermijden.

De tussenlaag is zowel belangrijk voor het warm houden als voor de vochtregulatie. Indien de temperatuur gedurende de dag schommelt en je het snel warm hebt, dan kun je kiezen voor een wandelbroek met afritsbare broekspijpen. Echter, over het algemeen bestaat een tussenlaag uit een lange broek zonder afritsbare broekspijpen en een fleece vest.

Als je regelmatig een stevige wandeling maakt, dan weet je hoe belangrijk de schoenen zijn. Wandelschoenen dienen goed aan te sluiten op de voet, comfortabel te zitten en voldoende te dempen. Daarnaast is het belangrijk dat je voet in de juiste positie wordt gehouden. Om de perfecte pasvorm te creëren, is het belangrijk dat je wandelschoenen koopt van een betrouwbaar merk. Een merk dat zich richt op het leveren van hoogwaardige wandelschoenen is Lowa.

Als je nieuwe wandelschoenen heren wilt kopen, dien je rekening te houden met de leest. De leest speelt namelijk een bepalende rol in de vorm van de schoen. Indien je op veilig wilt spelen kun je kiezen voor de standaard leest. Deze variant voldoet aan de LOWA leestvorm en is voor de meesten zeer comfortabel. Als je wat smallere voeten hebt, dan is de S-leest voor jou de beste keus. Bij wat bredere voeten kun je kijken tussen schoenen met een W- of WXL-leest. Deze schoenen bieden meer ruimte bij de tenen, maar ook bij de voorvoet en de bal van de voet.