Economie

StartFest in Groningen: meer dan drieduizend bezoekers

StartFest, een festival voor mensen die zich willen oriënteren op werk en verdere persoonlijke ontwikkeling, dat voor de eerste keer in de Euroborg werd gehouden, heeft meer dat 3500 bezoekers getrokken. De organisatie van dit festival, dat in maart ook nog wordt gehouden op de Campus Eemsdelta in Appingedam en in De Toekomst in Scheemda, is zeer tevreden over de belangstelling van bezoekers, ondernemers en instellingen.


Leestijd: 1 minuut

Het StartFest werd vorige week donderdag gehouden in de Euroborg in Groningen. Zo’n negentig opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties gingen er met meer dan 3500 bezoekers in gesprek over wat ze te bieden hebben. Zeker dertig procent van de bezoekers ging met een vervolgafspraak de deur weer uit.

Carine Bloemhoff (PvdA), wethouder werk in Groningen:“Geweldig om zoveel bezoekers en ondernemers vandaag te zien. Dit is het eerste festival van een reeks van twaalf in de hele provincie Groningen en de kop van Drenthe, dus dichtbij de mensen. Het is zien, voelen, meemaken en ontmoeten. Dat is waar het bij deze festivals om draait, om uiteindelijk mensen de stap te laten zetten richting werk of scholing.”

Festivalsfeer

StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit twaalf festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. Werkgevers uit onder meer de zorg, bouw en techniek, zakelijke dienstverlening, horeca en logistiek inspireerden bezoekers door doe-activiteiten om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen.

StartFest is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. De festivals worden georganiseerd door diverse bedrijven, ondernemers, opleiders, bonden en brancheorganisaties. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

De volgende edities van StartFest:

14 maart 2024 (Campus Eemsdelta)

14 mei 2024 (TT Circuit Assen)

27 juni 2024 (De Toekomst, Scheemda)

Voor meer informatie en updates over de festivals, bezoek www.StartFest.nl

(Foto boven: Dave Leeuwerik).