Economie

Partnerbijdrage

Steeds meer Groningers kiezen voor een persoonlijke lening

Soms wil je graag iets veranderen in je huis of je leven waarvoor je meer geld nodig hebt. Je wilt bijvoorbeeld je huis verbouwen of een deel van je huis. Gelukkig zijn er allerlei manieren om dit te kunnen financieren, je zou bijvoorbeeld kunnen gaan sparen of soms kan je een voorschot krijgen op je loon. Helaas kan dit soms nog niet genoeg zijn waardoor het handig is om geld te lenen. Er zijn ook veel verschillende manieren om geld te lenen. Ben je benieuwd wat de verschillen zijn? Lees dan snel verder.


Leestijd: 2 minuten

Veel mensen verhogen hun huidige hypotheek of nemen een tweede hypotheek wanneer ze meer geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een verbouwing of onderhoud aan hun huis. Maar je zou ook voor een persoonlijke lening kunnen kiezen. Wat is nou het beste om te doen? Een lening, 2de hypotheek of hypotheek verhogen? Vaak is een persoonlijke lening een meer voordelige keus dan een tweede hypotheek. Bij het afsluiten van een tweede hypotheek betaal je namelijk nog een soort van servicekosten, zoals kosten voor een notaris, taxatiekosten of advieskosten. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat je het geld sneller binnen hebt dan met een hypotheek waarbij het weken kan duren. Tot slot is de rente op een hypotheek ook niet voordeliger dan die van een persoonlijke lening.

Iedereen kent wel het gevoel dat je iets al lang moet laten maken, maar dat je er net te lang mee wacht tot het écht helemaal stuk is. Dan moet het vaak per direct vervangen worden anders heb je er steeds meer last van. Helaas kost het vaak meer om iets te vervangen of te repareren als het echt helemaal stuk is. Wanneer je kozijnen bijvoorbeeld helemaal zijn gaan rotten is het van belang om die te vervangen voordat er teveel tocht en daardoor schimmel in het huis ontstaat. Je kan je nieuwe kozijnen financieren door bijvoorbeeld een persoonlijke lening aan te vragen. Hierdoor heb je het geld snel binnen en hoef je niet eindeloos te wachten voor dat de kozijnen gemaakt zijn, fijn toch?

Kortom, er zijn verschillende manieren om aan geld te komen, wat natuurlijk heel erg fijn is want dan hoef je niet in een bouwput te zitten wanneer het geld ineens op is. Het is vooral goed om te bedenken waarom je dat geld nodig hebt en of het zo urgent is dat je het nu nodig hebt.