Economie

Steunpunt Huren Groningen officieel geopend; vragen stromen al binnen

De stad Groningen heeft sinds woensdag officieel een Steunpunt Huren. Het Steunpunt, te vinden op Damsterdiep 36, biedt gratis juridisch advies, bemiddeling en informatie aan alle huurders en verhuurders in de gemeente Groningen. Dat er behoefte was aan zo’n Steunpunt blijkt wel: al vóór de officiële opening stroomden de vragen binnen.


Leestijd: 1 minuut

CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen
CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen

Het Steunpunt is woensdag geopend door wethouder Van Niejenhuis. “Iedereen verdient een fijne en betaalbare plek om te wonen. Het maakt niet uit of je nou koopt of huurt. Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk”, zei hij bij de opening.

Veelgestelde vragen

Sinds de aankondiging dat Groningen een Steunpunt Huren krijgt, stromen de vragen al binnen. De meest gestelde vragen gaan over bemiddelings- en servicekosten. Daarnaast gaat het vaak over zaken die een huurder niet zelf durft aan te kaarten en zich daarom laat bijstaan door het Steunpunt.

Rik Kiers, directeur Steunpunt Huren: “In Groningen zijn veel problemen op de huurmarkt. Niet iedereen kan of durft dat zelf aan te kaarten. Zeker omdat direct naar de huurcommissie gaan al een vrij grote stap is. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we als Steunpunt Huren nu kunnen beginnen met inloopspreekuren om zo veel huurders laagdrempelig en goed te kunnen helpen.”

Website en loket

Het steunpunt is te bereiken via de website (www.steunpunthurengroningen.nl) en via het fysieke loket aan het Damsterdiep 36. Huurders en verhuurders kunnen op de website ook terecht voor informatie over problemen rondom hoge huurprijzen, onduidelijke all-in huurprijzen, problemen met onderhoud, te hoge servicekosten en onjuiste bemiddelingskosten.