Economie

Succesvol Brand Creatives start jaar in nieuw en groter kantoor

Het was een vruchtbaar jaar voor creatief bureau Brand Creatives. Terwijl het volledige kantoor is verhuisd en verbouwd, groeide het team van 8 naar 17 creatives en ontving het meerdere nominaties en onderscheidingen. Het bureau, dat nog altijd gevestigd zit in de Boumaboulevard, heeft het kantoor zo kunnen uitbreiden dat het nu, naast een fotostudio, ook een volledige videostudio onder één dak heeft. Hiermee kunnen vrijwel alle campagnes en producties volledig in-house geproduceerd worden.


Leestijd: 2 minuten

Succesvol Brand Creatives start jaar in nieuw en groter kantoor
Succesvol Brand Creatives start jaar in nieuw en groter kantoor

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Het team van Brand Creatives blikt zeer tevreden terug op het afgelopen jaar. De verhuizing en daarmee uitbreiding van het huidige kantoor stond al even op de planning, maar ging in de herfst eindelijk van start. “We groeiden uit onze jas op onze huidige plek. We mochten maar liefst 9 nieuwe creatives in ons team verwelkomen. Daarnaast wilden we onze diensten verder uitbreiden door, naast de fotostudio, ook een videostudio toe te voegen. Dit maakt het mogelijk om grotere en volledige producties en campagnes van concept tot complete oplevering in design, fotografie en video te ontwikkelen voor onze klanten”, aldus Benn Bus, eigenaar van Brand Creatives.

En die productieruimte is nodig want het full-service bureau maakt onder andere campagnes voor EasyToys, Remia en Basic Fit. Dit jaar konden zij nieuwe klanten als ANWB, Hooghoudt, Christine le Duc en FC Groningen aan hun portfolio toevoegen.

Prijzen en nominaties

Het werk van het full-service bureau blijft niet onopgemerkt. Elk jaar werkt het bureau aan een ludieke campagne. Eind augustus kwam een uiting van het bureau nog in opspraak. Samen met opdrachtgever Easy Toys, bedachten ze rondom de Formule -1 races in Zandvoort een ludieke uiting over de Tarzanbocht. De uiting toonde een seksspeeltje, de Tarzan, met de tekst: ‘De Tarzanbocht, de enige bocht die je echt goed moet nemen’. De inhaker leverde het bureau 2 nominaties op voor de SAN Accent Awards, een prijs van, voor en door adverteerders voor hun bijdrage aan het marketing-communicatie vak. Naast deze nominaties is het bureau uitgeroepen tot 2e beste full-service bureau van Nederland door FONK150, een ranking op basis van klanttevredenheidonderzoek. Brand Creatives ontving tenslotte een FD Gazelle voor één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Ambitie 2023

Voor 2023 heeft Benn Bus een duidelijke koers. “We zijn afgelopen jaren zo hard gegroeid, dat we komend jaar uittrekken om deze groei, de uitbreiding en onze diensten te optimaliseren. Klinkt minder sexy, maar het is wel belangrijk voor de continuïteit en stabiliteit van het bedrijf. We zullen ons richten op verdere groei, versterken van de huidige samenwerkingen en waar mogelijk nieuwe klanten toevoegen.”