Economie

Partnerbijdrage

Tafel opleuken in restaurant

Inspireert de inrichting van uw restaurant uw klanten? U kunt een prachtig ingericht interieur en mooi meubilair hebben, maar zonder visueel aantrekkelijke tafels zult u uw klanten verliezen. Als design belangrijk is aan tafel, gaat het niet om de stoelen, of borden, of decoraties- het gaat om de tafel zelf en dat is wat je gaat leren in dit artikel.


Leestijd: 2 minuten

Tafel opleuken in restaurant
Tafel opleuken in restaurant

Hier ga ik de verschillende soorten tafelkleed materialen en kleuren bespreken, samen met hoe u de tafels van uw restaurant kunt decoreren en verfraaien, terwijl u de prijs in de gaten houdt.

 • Druk namen af op papieren servetten. U kunt papieren servetten kopen die geschikt zijn om te bedrukken, of u kunt een inkjet- of laserprinter gebruiken om de namen zelf af te drukken. Ook kun je dit uitbesteden en de servetten laten bedrukken.
 • Als u geen kleuren hoeft af te drukken, overweeg dan alleen zwart-wit af te drukken (dit bespaart veel geld).
 • Naast de servetten kun je ook bestekzakjes laten bedrukken met jouw eigen logo en/of huisstijl om de tafel helemaal op te leuken.

Een klein papieren kaartje tussen het glas en de onderzetter is een geweldige manier om uw tafel een persoonlijk tintje te geven. De kaart kan elk formaat hebben, maar wij raden aan niet groter te zijn dan 5" x 3". De kaartjes moeten op elkaar worden geplaatst tussen het glas en de onderzetter.

De papieren kaartjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder:

 • Blanco
 • Lasergesneden letters
 • Gestructureerd papier
 • Zorg ervoor dat de naam correct gespeld is. Dit zal ervoor zorgen dat uw gasten blij zijn hun naam op de menukaart te zien, en dat ze kunnen bestellen wat ze willen.
 • Zorg ervoor dat alle gerechten op de kaart staan. U wilt geen verkoop mislopen omdat mensen niet wisten van iets nieuws dat u aanbiedt!
 • Druk op alle items die niet op uw gewone menu staan (bijvoorbeeld als u een speciale gelegenheidstaart hebt, maar die staat niet in uw gewone lijst met desserts).
 • U kunt ook een speciale boodschap toevoegen zoals "Gelukkige Verjaardag" of een uitnodigingsbrief op dit punt. Het moet uw gasten een speciaal gevoel geven!
 • Naast cocktails en bierselecties kan ook een wijnkaart worden opgenomen

Het is belangrijk om de juiste bloemen te kiezen voor uw tafelsetting. Het is het beste om bloemen te kiezen die in het seizoen zijn, omdat de kans dan het grootst is dat ze er vers uitzien en verkrijgbaar zijn tegen een betaalbare prijs. Rozen zijn bijvoorbeeld een zomerbloem, terwijl chrysanten een herfstbloem zijn. Als je op zoek bent naar een feestelijke look, denk dan eens aan kerststerren of hulst in de wintermaanden!

Als je geen professional bent, hou het simpel. Begin met een thema en ga van daaruit verder. Wees niet bang om spullen te hergebruiken die je al in huis hebt of gebruik bloemen van het seizoen. Het belangrijkste is dat je je fantasie gebruikt, dus veel plezier ermee!

Mocht je inspiratie nodig hebben en hier hulp bij willen dan kun je denken om een bedrijf zoals TheBrandingClub hiervoor in te schakelen.