Economie

Talentvolle studenten uit Groningen in contact met bedrijven in digitale sector

Vijftien studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen buigen zich over digitale vraagstukken die in de dagelijkse praktijk van ondernemingen voorkomen. Deze studenten doen ervaring op in zogenaamde “Learning Communities”, een initiatief van het Groningen Digital Business Center, een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen dat digitale ondernemers wil helpen met de nieuwste wetenschappelijke kennis.


Leestijd: 1 minuut

Talentvolle studenten uit Groningen in contact met bedrijven in digitale sector
Talentvolle studenten uit Groningen in contact met bedrijven in digitale sector

Het Groningen Digital Business Centre is opgericht in antwoord op de dringende vraag in Noord-Nederland naar academisch opgeleide experts op het gebied van digital science en big data. De activiteiten en doelstellingen van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) zijn er op gericht om de noordelijke digitale sector te versterken.

Eén van de manieren om bedrijven aan kennis en studenten te helpen vormen de “learning communities”, waar studenten kennis kunnen maken met vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.

Vorige week ging de learning community Digitalisation & Sustainability van start. Ruim vijftien studenten gingen aan de slag met vier interessante opdrachten, aangereikt door vier in Groningen gevestigde bedrijven: IBM, Noorderpoort, Bytesnet en de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen.

Deze organisaties leverden uitdagingen aan op het gebied van bewustwording omtrent duurzaamheid bij studenten, docenten en onderzoekers, het tegengaan van de wereldwijde voedselverspilling en ‘ICT en duurzaamheid’.

De course wordt aangevuld met gastcolleges over inhoudelijk gerelateerde onderwerpen. Deze week was dat Arnold Vlas die zijn jarenlange ervaring vanuit o.a. Azië deelde met de studenten over diverse onderwerpen.

De course zal worden afgerond met een event waarin de groepen studenten de bevindingen zullen presenteren aan de opdrachtgevers en waarvoor ook andere partijen uitgenodigd zullen worden.