Economie

Partnerbijdrage

Te Velde: onderscheidend in de winter én in de zomer

In het noordoosten van Drenthe in Nieuw Buinen, niet ver van de Duitse grens en het bekendere Stadskanaal, staat de uitgebreide showroom van te Velde. Te Velde is een begrip in de regio en ver daarbuiten als het gaat om kampeerspullen, (caravan)tenten, outdoor en wintersport door het uitgebreide assortiment en de specialistische kennis van de medewerkers.

Wie te Velde nog niet kent verdient een introductie op het bedrijf. Jos te Velde, eigenaar van te Velde, vertelt graag waarom het bedrijf ‘buiten gewoon goed’ is.


Leestijd: 3 minuten

Te Velde: onderscheidend in de winter én in de zomer
Te Velde: onderscheidend in de winter én in de zomer

Een assortiment voor de zomer én de winter

De slogan van te Velde is ‘buiten gewoon goed’. “Om die slogan waar te maken, bieden we álles voor buiten” zegt Jos. “Dat betekent dat ons assortiment bestaat uit spullen voor de zomer én de winter”. Voor tuinmeubelen in Drenthe ga je dus naar te Velde, maar ook klanten uit Groningen en Friesland komen veel naar de de ruime showroom in het kleine plaatsje in Drenthe. Dit blijkt wel na een kleine rondvraag in de winkel langs klanten.

“Ooit lag de focus voornamelijk op tuinmeubelen en kampeerspullen. Je zou kunnen zeggen dat we een soort seizoenswinkel waren die zich vooral op de zomer richtte. We merkten echter dat trouwe klanten ook steeds vaker vroegen naar wintersportartikelen, wat op zich logisch is aangezien dit ook op het buitenleven gericht is. In de loop van de tijd hebben we daarom ons assortiment uitgebreid met wintersportartikelen, zodat we de klant in de zomer én de winter konden bedienen” zegt Jos.

Te Velde is persoonlijk en onderscheid zich met kennis van zaken

Het feit dat de te Velde zich in de loop van de tijd is gaan richten op zowel het zomerseizoen als het winterseizoen heeft ze geen windeieren gelegd. “We zien het hele jaar door klanten en het valt hierbij op dat klanten die in de zomer tuinmeubelen kopen, ook in de winter komen om schaatsen of skikleding te kopen”.

Maar er is meer dat het bedrijf onderscheid ten opzichte van concurrenten. “Dat is de persoonlijke aanpak van onze medewerkers richting de klanten en de kennis die we hebben als het gaat om de producten die we verkopen. Zo kunnen we altijd een advies op maat geven”.

Helpen bij het maken van de juiste keuze

Het is goed voor te stellen dat klanten een advies op maat een belangrijk punt vinden, want wie op zoek gaat naar specifieke tuinmeubelen of outdoorproducten merkt al snel dat er héél veel keuze is. En elk merk claimt dat ze het beste product verkopen. Jos: “Soms zien klanten door de bomen het bos niet meer en weten ze niet welk product ze het beste kunnen kopen. Wij hebben deze kennis wel en door een aantal gerichte vragen aan de klant te stellen kunnen wij een gepast advies geven”. Zo weet de klant zeker dat hij met geschikt materiaal op vakantie gaat of de juiste tuinmeubelen koopt.

Mee met de tijd: producten ook via een webshop verkrijgbaar

Hoewel de diepe specialistische kennis van de producten en het advies op maat absoluut een belangrijk punt is die de speciaalzaak onderscheidt, beseft Jos zich ook dat niet iedereen daar behoefte aan heeft. Jos: “Als mensen al weten wat ze willen, dan kiezen ze liever voor gemak en dat is begrijpelijk.” Te Velde vindt het dan ook belangrijk dit gemak aan klanten te bieden en daarom hebben ze sinds enkele jaren ook een webshop waar het grootste deel van het assortiment te bestellen is. Op tevelde.nl kun je eenvoudig een bestelling plaatsen en je spullen thuis laten bezorgen.

Bezoek de showroom

Weet jij nog niet welke snowboots, ski jas of schaatsen het beste bij jou passen? Of wil je je voortent eerst graag in het echt bekijken voordat je hem koopt? Dan ben je van harte uitgenodigd in de showroom aan de Drentse Poort 7 in Nieuw Buinen. “Want gemak dient misschien de mens, maar daar heb je niks aan als je achteraf het verkeerde product hebt gekocht” zegt Jos. “Wij hebben onze showroom daarom ruim en gezellig ingericht, zodat een winkelbezoek een uitje wordt.” Als dat geen uitnodiging is!?