Economie

Toename WW-uitkeringen in Groningen

Het aantal ww-uitkeringen in de provincie Groningen is afgelopen maand januari met bijna zes procent gestegen.


Leestijd: 1 minuut

UWV: 85 duizend Groningers werken in zwaar getroffen sector
UWV: 85 duizend Groningers werken in zwaar getroffen sector

Eind januari ontvingen 6.026 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,8% van de Groningse beroepsbevolking.

In januari nam het aantal WW-uitkeringen in Groningen in vergelijking tot de maand ervoor toe met 5,9% (337 uitkeringen). In vergelijking met een jaar geleden kwam de WW in Groningen daarmee 7,1% (398 uitkeringen) hoger uit.

Ook landelijk nam het aantal WW-uitkeringen toe in het afgelopen jaar. Met een toename van 8,2% was de landelijke stijging van de WW sterker dan die in Groningen.

Drenthe en Friesland

In januari nam de WW toe in alle drie noordelijke provincies. Ook ten opzichte van vorig jaar is er overal in het Noorden sprake van een stijging van het aantal WW-uitkeringen.

  • UWV verstrekte eind januari in Friesland 6.581 WW-uitkeringen; 8,1% meer dan vorige maand. In Friesland was het aantal WW-uitkeringen eind januari 5,7% hoger dan vorig jaar.
  • Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe nam in januari toe met 6,9% tot 5.037. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Drenthe sprake van een stijging van 6,1%.