Economie

Partnerbijdrage

Tuingereedschappen die een must zijn bij het klussen

De zomer zit er inmiddels bijna op! Tijd om de tuin bij je woning voor te bereiden op het najaar en de winter. Planten die langzaam uitgebloeid raken bevatten vaak een groot aantal zaden. Je kunt deze zaden van de plant nemen, om ze een volgend voorjaar op een andere plek in de tuin te kunnen zaaien. Zo wordt je tuin steeds iets mooier! Ook zijn er verschillende Facebook-groepen in Groningen, waar je deze zaden aan kunt bieden of kunt ruilen met andere tuinliefhebbers. Wees op tijd, want ook de vogels hebben belang bij de diverse zaden in je tuin! Zeker in de stad Groningen is de hoeveelheid voedsel voor vogels beperkt. Stadstuinen zijn hierdoor geliefde plekken onder de vogels. Welke zaden heb jij ze te bieden?


Leestijd: 1 minuut

Tuingereedschappen die een must zijn bij het klussen
Tuingereedschappen die een must zijn bij het klussen

In dit artikel lees je meer over de tuingereedschappen die niet in je schuurtje mogen ontbreken, wanneer je aan de slag gaat met de tuin. Welke van de in dit artikel beschreven gereedschappen heb jij al?

Tegen het eind van de zomer verwijderen veel hoveniers het laatste onkruid uit de borders. Zo nemen zij niet onnodig veel bouwstoffen op uit de bodem. Iets wat de overige planten in de borders ten goede komt! Voor het verwijderen van onkruid heb je aan een schep of bijvoorbeeld een schoffel voldoende. Zorg dat de schop en schoffel van een hoge kwaliteit zijn, zodat de steel niet breekt als deze vochtig wordt. 

Ook worden struiken en verschillende soorten bomen gesnoeid in het najaar. Zo kunnen deze in het voorjaar opnieuw uitgroeien en blijven ze gezond! Zoek online naar instructies voor het snoeien van de bomen en struiken in jouw tuin. Een goede snoeischaar of zaag is onmisbaar bij deze klussen.

Heb jij al eens van PBM gehoord? Wat is PBM? Onder PBM verstaan we persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkschoenen, welke goed van pas komen bij klussen in de tuin. Een werkschoen biedt niet alleen stabiliteit aan je voeten, maar zorgt ook voor enige bescherming tijdens het spitten van de tuin. Naast de werkschoenen zijn ook goede werkhandschoenen onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan rozenstruiken die gesnoeid moeten worden. De werkhandschoenen bieden bescherming aan je handen!