Economie

Unieke opleiding wil Groningen tot “meest digitaal geletterde stad van Nederland” maken

Het is tegenwoordig bijna van vitaal belang om handig te zijn met computers. Wie geen – of te weinig kennis heeft van computers kan vanaf vandaag terecht bij een nieuwe Digitale Academie Noord-  Nederland. Deze instelling is opgericht om te zorgen dat iedereen prima uit de voeten kan met computers en voldoende vaardigheden heeft. Het is zelfs de ambitie van deze Digitale Academie Noord-Nederland om Groningen in 2025 “de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken”, aldus de initiatiefnemers.


Leestijd: 1 minuut

Unieke opleiding wil Groningen tot “meest digitaal geletterde stad van Nederland” maken
Unieke opleiding wil Groningen tot “meest digitaal geletterde stad van Nederland” maken

De Digitale Academie is een nieuw platform waar alle opleidingen digitale vaardigheden uit Noord-Nederland samenkomen. Voor alle inwoners is er ongeacht voorkennis en opleidingsniveau, een passende opleiding te vinden. Iedereen krijgt de kans om digitaal vaardig te worden, zowel online als fysiek.

IT en digitalisering worden steeds belangrijker in het dagelijks leven en zijn in veel sectoren onderdeel geworden van de primaire bedrijfsprocessen. Door het oprichten van de Digitale Academie Noord-Nederland kunnen inwoners zich een leven lang digitaal blijven ontwikkelen. Het belang van digitalisering in de provincie Groningen wordt onderkend door gedeputeerde Mirjam Wulfse. “Als overheid ontwikkelen wij onze diensten steeds meer digitaal en het is heel mooi dat dankzij een initiatief als de Digitale Academie Noord-Nederland onze inwoners mee kunnen in deze digitale ontwikkelingen.”

Met de Digitale Academie wordt eveneens een bijdrage geleverd aan de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. Initiatiefnemer IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, werkt samen met Biblionet Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen aan het realiseren van deze maatschappelijke ambities. Naast de inzet van deze partijen wordt het platform mogelijk gemaakt middels steun van Nationaal Programma Groningen.

Bij de Digitale Academie Noord-Nederland (dann.nl) staan alle opleidingen digitale vaardigheden op één plek. Naast online trainingen is in eerste instantie het opleidingsaanbod in Groningen in kaart gebracht.

Het aanbod is afkomstig van verschillende kennisinstellingen, stichtingen, bibliotheken en commerciële aanbieders. Opleidingen worden continu toegevoegd en bestaan uit online en fysiek georganiseerde trajecten. Door het complete aanbod kunnen gebruikers een weloverwogen beslissing nemen en wordt er een doorgaande leerlijn geboden waarop alle inwoners kunnen aansluiten.