Economie

Partnerbijdrage

Sinds 1 juni weer theater en muziek in de gebouwen van SPOT Groningen

Publiek kan weer genieten van theater en muziek in De Oosterpoort en de Stadsschouwburg. SPOT Groningen werkt hard aan een zomerprogramma en opende op 1 juni voorzichtig haar deuren weer voor publiek, op een voor iedereen veilige manier.


Leestijd: 1 minuut

Sinds 1 juni weer theater en muziek in de gebouwen van SPOT Groningen
Sinds 1 juni weer theater en muziek in de gebouwen van SPOT Groningen

Marcel Hensema heeft de Stadsschouwburg geopend met zijn voorstelling Mijn Ede. Op 1, 2 en 3 juni speelde hij deze voorstelling drie keer per dag.

Vanaf 3 juni zijn de SPOT Lunchbreaks van start gegaan in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium. Iedere woensdagmiddag zullen op en top gemotiveerde musici een muzikaal twaalfuurtje van hoog niveau verzorgen. Kaarten voor de lunchconcerten kosten 5 euro en zijn hier te koop.

Daarnaast opent SPOT haar deuren voor iedereen die de gebouwen beter wil leren kennen. Publiek kan een uniek kijkje nemen achter de schermen en ervaren hoe het is om op het podium te staan. Onder leiding van een gids kom je alles te weten van de gebouwen en kom je op plekken die meestal niet toegankelijk zijn voor publiek. De rondleidingen starten vanaf vrijdag 5 juni. Kaarten kosten 5 euro en zijn hier te koop.

Op vrijdag 3 juli, het weekend dat Eefje de Visser op Rock Werchter zou spelen, gaat haar bijzondere concertfilm Bitterzoet in première, die je live kunt bijwonen in De Oosterpoort.

Het complete zomerprogramma volgt binnenkort.

(c) Foto: Ronald Lowijs, Marcel Hensema in Stadsschouwburg.