Economie

Partnerbijdrage

Veilige lucht in klaslokaal, restaurant of kantoor voor maar €1,- per vierkante meter per maand.

Het UMCG krijgt miljoenensubsidie voor onderzoek naar virusoverdracht via lucht. Dat werd recent bekend gemaakt. Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat aerosolen verantwoordelijk zijn voor de overdracht van virussen door de lucht.


Leestijd: 2 minuten

Veilige lucht in klaslokaal, restaurant of kantoor voor maar €1,- per vierkante meter per maand.
Veilige lucht in klaslokaal, restaurant of kantoor voor maar €1,- per vierkante meter per maand.

Deze aerosolen zijn een onderdeel van fijnstof en fijnstof bestaat onder meer uit: pollen, schimmels, bacteriën, vluchtige organische stoffen (VOS) en nog veel meer. Het is dus van belang het fijnstofgehalte in de binnenruimte zo laag mogelijk te houden.

Want schone lucht is veilige lucht. En dat is precies waar de luchtreinigers van Pure Air Nederland voor zorgen; schone en daardoor veilige lucht voor schoolkinderen, medewerkers, bezoekers en natuurlijk voor uzelf.

Doordat Pure Air Nederland nu ook een mogelijkheid biedt om te leasen, kan de lucht in de binnenruimte al doorlopend gezuiverd worden voor maar €1,- per vierkante meter per maand.*

De luchtreinigers van Pure Air Nederland werken met de zogenoemde ActivePure® Technologie, die in de jaren negentig werd ontwikkeld door NASA om de lucht in ruimtevaartuigen schoon te houden. De verschillende apparaten zijn niet alleen inzetbaar tegen aerosolen, maar ook tegen bacteriën, schimmels, pollen en ziektekiemen. De technologie is goedgekeurd door en heeft een Klasse II medische kwalificatie van de Food and Drug Administration (FDA), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM.

Omdat de luchtreinigers zo effectief zijn, zijn deze interessant voor onder meer scholen, bedrijven, theaters, musea, sportscholen, kerken en horecaondernemingen die hun scholieren, bezoekers en medewerkers schone en veilige lucht willen bieden, zegt directeur Richard Medema van Pure Air Nederland in Groningen. Ook voor zorginstellingen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en praktijk- en wachtruimtes biedt de apparatuur uitkomst. Daarnaast is de technologie zeer effectief voor mensen met astma- en hooikoortsklachten.

Hoe werkt de ActivePure® Technologie?

Lucht- en watermoleculen die gewoon in de lucht aanwezig zijn, worden door de ActivePure®-cellen opgenomen. Vervolgens worden deze moleculen door de ActivePure® Technologie geladen tot geladen moleculen. Deze geladen moleculen worden door de apparatuur uitgestoten en gaan in de lucht en op oppervlakken actief op zoek naar aerosolen, bacteriën, pollen, schimmels en andere ziektekiemen.

*berekening gebaseerd op een ruimte van 50 vierkante meter