Economie

Partnerbijdrage

Verschillende zakelijke leningen en waarvoor je ze gebruikt

Financieringen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Niet alleen particulieren kunnen verschillende leningen afsluiten, maar ondernemers ook. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte financiering voor jouw bedrijf te vinden. Als je niet weet wat er allemaal mogelijk is, wordt het er niet makkelijker op. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten we namelijk een aantal verschillende zakelijke leningen op een rijtje en vertellen wij je waar je ze voor gebruikt.


Leestijd: 2 minuten

Verschillende zakelijke leningen en waarvoor je ze gebruikt
Verschillende zakelijke leningen en waarvoor je ze gebruikt

Wil je zakelijk financieren? Dan richt jij je waarschijnlijk eerst tot het internet. Wanneer je hier op ‘zakelijke financiering’ zoekt, krijg je een groot aantal resultaten. De kans is groot dat je vooral sites over zakelijke leningen te zien krijgt. Niet gek, want een zakelijke lening is een populaire financiering onder ondernemers. Een zakelijke lening wordt vooral gebruikt om een langlopende investering in een bedrijf te financieren. Hierbij kun je denken aan uitbreiding van jouw bedrijf, maar ook aan de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig.

Voordat je voor een zakelijke lening kiest, wil je ongetwijfeld ook weten hoe deze financieringsvorm precies in elkaar zit. Zodra jouw aanvraag wordt goedgekeurd, stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening. Dit betekent dat je er direct mee kunt investeren. Je lost het bedrag af door maandelijks een deel terug te betalen. Naast aflossing betaal je ook rente. De rente staat bij een zakelijke lening altijd vast, waardoor je voor het afsluiten al kunt bereken hoeveel je per maand kwijt bent.

Wanneer je een bedrijfspand wilt kopen, kun je hier een zakelijke lening voor gebruiken. Het nadeel van deze financieringsvorm is dat je het geleende geld binnen 5 jaar terug moet betalen. Dit is namelijk de maximale looptijd van een zakelijke lening. Kun je dit financieel niet bolwerken? Dan is een zakelijke hypotheek misschien meer iets voor jou. Deze financieringsvorm heeft namelijk een looptijd van 10 jaar. Je hoeft de lening overigens niet na 10 jaar al afgelost te hebben. Als er aan het einde van de looptijd nog een bedrag open staat, kun je dit herfinancieren met een andere lening. Qua opbouw is een zakelijke hypotheek vergelijkbaar met een zakelijke lening. Je lost namelijk ook iedere maand een deel van de lening af en betaalt rente over het hele bedrag.

Naast een zakelijke lening en een zakelijke hypotheek kun je als ondernemer ook rekening courant krediet aanvragen. Deze financieringsvorm staat ook wel bekend als zakelijk krediet. Je krijgt het geld dan niet op jouw zakelijke rekening gestort, maar een geldverstrekker zet het voor je klaar op een speciale rekening. Doordat je toegang krijgt tot deze rekening, bepaal je zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Bij zakelijk krediet betaal je alleen rente over het geld dat je opneemt. Bovendien kun je afgelost geld weer opnieuw opnemen. Ondernemers gebruiken zakelijk krediet vooral om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van hun bedrijf mee te betalen.