Economie

Partnerbijdrage

Verstook je geld niet aan gas maar investeer in zonnepanelen

Je bent het afgelopen jaar goed doorgekomen, ondanks het mindere ondernemersklimaat in Nederland. Maar je laat je als ondernemer in het Noorden van Nederland niet klein krijgen en bent juist uit je jasje gegroeid. Een volgende stap gloort aan de horizon met het bouwen van een nieuw, groter bedrijfspand. En daarbij wil je niet over één nacht ijs gaan. Wat je wel weet is dat het een klimaatneutraal gebouw moet worden en dat je van het gas afgaat. Want zonnestroom Nederland gaat een zonnige toekomst tegemoet.


Leestijd: 2 minuten

PvdA en CU: Overkap grote parkeerterreinen met zonnepanelen
PvdA en CU: Overkap grote parkeerterreinen met zonnepanelen

Je wilt graag in het Noorden blijven. Niet alleen ben je hier geboren en kent daarom de mentaliteit van je klanten, ook liggen er volop kansen voor ondernemers die de deur naar duurzaamheid wagenwijd open hebben staan.

Overal om je heen zie je de laatste tijd grote zonneparken in het landschap verschijnen. Dat is één van de opties die je zelf zeker in overweging neemt. Bij een bezoek aan een vaste klant bij Stadskanaal zie je een groot bord staan waarop staat dat daar tussen oktober en december ook groot zonnepark gebouwd gaat worden. Het bruist in het Noorden van innovatieve duurzame investeringen en daar wil jij graag deel van uitmaken.

In het huidige verouderde pand ben je nog afhankelijk van gas om het gebouw te verwarmen. Nu de gasprijzen door het dak gaan, zie je de bui al hangen en verwacht je een flinke naheffing van het gasbedrijf. Mede een reden om nu flink door te pakken en het beoogde perceel op een nieuw bedrijventerrein aan te kopen. Hoe sneller des te beter. Als inwoner van Noord Nederland weet je dat het dringende noodzaak is om van het gas af te gaan. Om je heen zie je hoeveel ellende het boren naar gas bij veel inwoners uit bijvoorbeeld Groningen heeft veroorzaakt. Eén van je klanten zit met grote scheuren in zijn monumentale woonboerderij. Al jarenlang zit die in procedures om een schadevergoeding los te krijgen. Alles met elkaar heeft het je doen besluiten in ieder geval het grote dak van je nieuwe bedrijfspand te gaan beleggen met de nieuwste en meest rendabele zonnepanelen.

Je ziet de toekomst zonnig in met het vooruitzicht van een nieuw duurzaam en klimaatneutrale onderneming. Er is alleen wel een enorm aanbod aan partijen die je willen helpen om je dak van zonnepanelen te voorzien. Je hoopt dat er ergens een kennisbank zakelijke zonnepanelen is. Hoewel je zelf goed technisch onderlegd bent, is het een hele klus om uit te zoeken wat de perfecte oplossing voor je is. Je houdt er in ieder geval rekening mee bij de bouw van je nieuwe bedrijfspand dat het platte dak genoeg draagvermogen heeft om de complete ruimte te benutten. Toch gaan de innovaties op het gebied van zonne-energie razendsnel. Waarover je vorige maand gelezen hebt kan nu alweer achterhaald zijn. Je hebt tegenwoordig zelfs zonnecellen op folie die je ergens op kunt plakken. Kortom het ontbreekt je aan relevantie kennis. Toevallig stuit je op een avond tijdens het surfen op die kennisbank zakelijke zonnepanelen. Alles up-2-date zodat je straks een weloverwogen beslissing kunt nemen.