Economie

Voordelig pakketten bezorgen voor Groningse retailers

Om het consumeren bij lokale winkels te stimuleren tijdens de lockdown kunnen ondernemers op initiatief van de Groningen City Club (GCC) vanaf vandaag de aankopen van lokale klanten voordeliger thuis laten bezorgen.


Leestijd: 2 minuten

Extra geld voor ondernemers die werden getroffen door lockdowns
Extra geld voor ondernemers die werden getroffen door lockdowns

De GCC is in samenspraak met de gemeente Groningen een samenwerking aangegaan met fietskoeriers Cycloon en Go-Fast om pakketten snel, duurzaam en vanaf vandaag voordeliger bij de klant thuis te bezorgen. Ondernemers die actief zijn in de detailhandel én gevestigd zijn in de gemeente Groningen kunnen gebruikmaken van deze actie. De actie geldt voor de gehele gemeente Groningen, dus ook de dorpen Haren en Ten Boer.

“We hopen met deze tijdelijke actie lokale consumenten te verleiden om hun aankopen ook daadwerkelijk lokaal te doen, in plaats van uit te wijken naar grotere landelijke spelers. Vooral de kleinere ondernemers hebben het, zeker in deze tijden, al moeilijk genoeg en kunnen alle steun gebruiken. Hoe mooi is het dan dat je als consument voor bijna niets jouw lokale inkopen thuis kunt laten bezorgen”, zegt voorzitter Eric Bos namens de Groningen City Club.

Er is een website opgericht, www.corona-toolkit.nl, (https://groningerondernemersacademy.nl/voordelig-bezorgen) waar ondernemers voor vragen terecht kunnen. Daar kunnen ze bovendien direct een overeenkomst sluiten met Cycloon of Go-Fast. “Er zijn een aantal spelregels die we hebben opgesteld, maar die vallen enorm mee”, zegt Bos. “We willen vooral ondernemers op een snelle manier helpen bij het ondernemen, dus hebben we het zo eenvoudig mogelijk voor ze gemaakt.”

De actie heeft een tijdelijk karakter en is gekoppeld aan de lockdown. “Samen met de gemeente hebben we gekeken naar de mogelijkheden die we op dit moment kunnen bieden, ook financieel gezien. Als de maatregelen veranderen kijken we opnieuw naar wat we kunnen doen voor ondernemend Groningen”, zegt Bos. Naast het tijdelijk voordelig laten bezorgen van pakketten werkt de GCC nog aan andere ondersteunende maatregelen. “We werken op dit moment aan plannen om ondernemers te helpen in hun digitaliseringsslag en willen ook graag bedrijfseconomische coaching bieden aan ondernemers die even een extra paar ogen willen laten meekijken naar hun onderneming. Corona vergt veel van mensen, zeker ook van ondernemers die constant moeten schakelen. We willen hen graag helpen waar we kunnen”, zegt Bos.