Economie

Voucherregeling voor de creatieve industrie en MKB in Groningen verlengd

Een voucherregeling voor de creatieve industrie in de provincie Groningen wordt verlengd tot eind van dit jaar, 2021. De ‘Creatieve Vouchers’ moeten makers aan het werk houden en het MKB helpen nieuwe stappen te zetten na de coronacrisis.


Leestijd: 1 minuut

Voucherregeling voor de creatieve industrie en MKB in Groningen verlengd
Voucherregeling voor de creatieve industrie en MKB in Groningen verlengd

Om de samenwerking tussen creatieve ondernemers in Groningen en het MKB in Noord-Nederland verder te stimuleren, is de matchingsregeling Creatieve Vouchers verlengd tot en met 31 december 2021. De provincie Groningen investeert met een bedrag van bijna 120.000 euro in de regeling die wordt uitgevoerd door Stichting Kunst & Cultuur.

De provincie Groningen hecht aan een stevige creatieve sector. Deze sector levert niet alleen een bijdrage aan de economie, maar ook aan de creativiteit in de provincie.

Met de matchingsregeling kunnen MKB'ers een creatieve ondernemer betrekken bij de ontwikkeling of innovatie van een product, dienst of de eigen organisatie. Zogenoemde kwartiermakers ondersteunen bij het tot stand komen van een match. Naast Irene van Wijhe en Carla Wolbers is Wilbert van der Kam als derde kwartiermaker toegevoegd aan het team.

De provincie Groningen draagt met de Creatieve Vouchers maximaal 50% bij aan het honorarium voor de creatieve ondernemer met een maximum van 5.000 euro.

De eerste twee jaren van de regeling leverden een paar mooie producten op. Zo werd het trappenhuis van het wooncomplex De Jakobijn door kunstenares Maria Madelon van Velthoven van muurschilderingen voorzien en maakte Richard Bolhuis een soundscape voor Loods Events. Studio Carolijn Slottje heeft kunstenaar Tom Dijkstra gevraagd onderzoek te doen naar circulair keramiek, dat slimmer omgaat met water.

Kunstenaar en tuinontwerper Caroline Thomas heeft met lichtkunstenaar Bram Wilbrink een ontwerp gemaakt, waarin windkracht en de beweging van water invloed hebben op het verlichtingsspel en de beplanting van restaurant De Paalkoepel in Haren.

kunstencultuur.nl