Economie

Vrijdag a.s. open dagen Alfa-college Groningen

Het Alfa-college in Groningen organiseert komende vrijdag 11 maart voor het eerst sinds jaren weer een open dag waar iedereen ook persoonlijk welkom is. Het Alfa-college is een belangrijke voorziening voor de Groningse economie, omdat het onderwijs biedt voor de vakmensen van morgen. Studenten kunnen er terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, een cursus of maatwerk.


Leestijd: 2 minuten

Vrijdag a.s. open dagen Alfa-college Groningen
Vrijdag a.s. open dagen Alfa-college Groningen

Op vrijdag 11 maart zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 12 maart van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de website van het Alfa-college staat welke opleidingen zich op welke locatie bevinden. Tijdens de open dagen krijgen bezoekers alle mogelijkheden om meer te weten te komen over een opleiding in bijvoorbeeld de zorg, handel of techniek. Er zijn presentaties en bezoekers kunnen bij veel opleidingen praktijkervaringen opdoen.

Studenten vertellen over de opleiding, de school en over  stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom naar het hbo. Jongeren die nog niet goed weten welke kant ze op willen, kunnen met een van de loopbaanexperts spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze. Ook de sfeer op school geeft vaak een goed beeld.

Bijzonder traject

Het Voorbereidend Jaar (VBJ) is voor hoger opgeleide anderstaligen een toeleidingstraject van één jaar voor een studie aan de Hanzehogeschool of de Rijksuniversiteit Groningen. Op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 15.30 uur vertellen drie oud-studenten over hun ervaring met dit traject en vervolgstappen.

Bereikbaarheid

Door werkzaamheden rond het Julianaplen in Groningen zijn locaties van het Alfa-college iets minder goed bereikbaar. Tussen 11 februari en 9 mei zijn de rijrichtingen A7, zuidelijke ringweg N7 en A28 namelijk afgesloten. Dit levert ernstige verkeershinder op en bezoekers van de Open dagen kunnen voor vertrek de actuele verkeersinformatie op de website van Groningen Bereikbaar bekijken.

Ook elders in het Noorden

Over het Alfa-college  Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.