Economie

Partnerbijdrage

Waar moet je op letten bij het kopen van een föhn?

Naast sieraden zijn haardrogers gemakkelijk de beste vrienden van een vrouw, en met een overvloed aan opties moet je weten welke het beste bij je past. Dus de volgende keer dat je een winkel binnenloopt op zoek naar een haardroger, weet je waar je op moet letten bij het kopen van een föhn nadat je dit artikel hebt gelezen. Hieronder noemen we namelijk de belangrijkste factoren om in gedachten te houden tijdens je zoektocht naar het perfecte model van een merk als BabylissPro. Zo krijg je dus geen spijt van je aankoop!


Leestijd: 2 minuten

Waar moet je op letten bij het kopen van een föhn?
Waar moet je op letten bij het kopen van een föhn?

Niet elke dag zou je een föhn gebruiken om je haar te drogen; er zullen tijden zijn dat je ze gaat stylen. Terwijl professionele föhns tot 3600 watt kunnen gaan, kan een föhn voor dagelijks gebruik een wattage veilig tussen de 1300 – 1800 watt hebben. Degenen met dikker haar kunnen het hogere uiteinde van het spectrum gebruiken, terwijl degenen met dun haar het lagere bereik kunnen gebruiken. Je moet dus kijken naar je haartype bij het bepalen van de wattage van je nieuwe haardroger.

Ja, er zijn verschillende soorten haardrogers voor verschillende haartypes. Als je dun en plat haar hebt, wil je misschien kijken naar drogers die wat volume en substantie toevoegen, dus het kiezen van een keramische haardroger is de beste optie. Het reguleert de warmte om schade aan kwetsbare haarlokken te voorkomen. Evenzo werkt een föhn met een diffuser het beste voor krullende haartypes, en een ionische föhn werkt voor dof, dik en pluizig haar. Het is daarom van groot belang om eerst naar je haar te kijken voordat je een haardroger gaat kopen. Houd vervolgens rekening met je soort haar zodat je de juiste föhn aanschaft!

Hoewel het gemakkelijker is om een product te hebben dat niet ingewikkeld is, kan het geen kwaad om een föhn te gebruiken die voorverpakt is met specifieke instellingen. Controleer op temperaturen, wattage, luchtstroom en warmtestyling. Zoek ook naar een 'cool-shot' om nat haar te stylen voor een meer gestroomlijnde en nette look. Met behulp van de instellingen die door de fabrikant op de föhn geplaatst zijn, zal het namelijk gemakkelijker worden om het apparaat te gebruiken. De droger zal hierdoor bijvoorbeeld je haar sneller of beter drogen zodat je er vervolgens minder werk van hebt om alles te stylen.

Een föhn die met veel hulpstukken wordt geleverd, kan je alleen maar beter maken. Concentratormondstukken en haardrogerkammen zijn enkele van de accessoires die je kunt gebruiken om je haar anders te stylen en te drogen. Een concentratormondstuk werkt bijvoorbeeld om je lokken recht te trekken door de warmte en lucht te concentreren op een specifiek deel dat je kiest. Daarnaast is een diffuser ook geen overbodige luxe bij het kopen van een föhn. Dit is vooral het geval als je krullend haar hebt of juist wat meer krullen in je kapsel wilt. Een diffuser kan hiervoor zorgen zodat je meer tevreden bent met je haar!