Economie

Partnerbijdrage

Waarom het belangrijk is om te blijven leren tijdens je carrière

Of je nu net bent begonnen bij een werkgever of er al een aantal jaar werkt, we zijn nooit uitgeleerd. In het begin zul je moeten wennen aan de organisatiecultuur en leer je hoe je de taken van je functie het beste kunt uitvoeren. Maar na een tijdje kan het zomaar zo zijn dat je in een sleur terecht komt en taken op de automatische piloot doet. Zelfs dan is het onwaarschijnlijk dat je alles al weet en daarom is het belangrijk dat je door blijft leren. Het is daarom niet voor niets dat veel werkgevers investeren in de ontwikkeling van medewerkers, door hen verschillende cursussen en trainingen aan te bieden. Hier vertellen wij je graag meer over!


Leestijd: 1 minuut

Waarom het belangrijk is om te blijven leren tijdens je carrière
Waarom het belangrijk is om te blijven leren tijdens je carrière

Veel werkgevers bieden werknemers diverse opleidingen en trainingen aan. Dit kan gaan over diverse onderwerpen binnen het vakgebied van de organisatie. Deze trainingen worden vaak aangeboden in de vorm van een e-learning. Dit is een digitale en flexibele manier van leren. Het voordeel van zo’n training is dat de werkgever de voortgang van de kennis kan monitoren, door middel van een LMS systeem. Hiernaast zetten organisaties trainers en coaches in voor het opleiden van hun werknemers. Om een vakbekwame trainer of coach te worden, zijn er diverse opleidingsinstituten beschikbaar, zoals TC Academy.

Een reden waarom het belangrijk is om door te leren, is dat je zo bijblijft bij alle trends en ontwikkelingen. Elke branche verandert continu en daarom veranderen ook sommige werkzaamheden. Als medewerker ben je dus nooit uitgeleerd en is het belangrijk dat je van deze ontwikkelingen op de hoogte bent. Zo kun je blijven functioneren op een hoog niveau en zul je je kennis verbreden op meerdere disciplines binnen de organisatie. Hiernaast is een bijkomend voordeel dat je duurzaam inzetbaar bent en meer kans hebt op een baan als je een expert bent in je vakgebied.

Een ander groot voordeel van door blijven leren, is dat je meer succes kan boeken in je professionele carrière. Als je jezelf steeds blijft ontwikkelen en je kennis blijft verbreden, zul je dus ook breder inzetbaar zijn en zal uiteindelijk je succes binnen de organisatie ook verbeteren. Het zit namelijk zo dat je hersenen sterker worden naarmate je meer oefent met een bepaald onderwerp. Door iets nieuws te leren, leggen je hersenen weer nieuwe verbindingen aan. Op deze manier benut je dus optimaal je hersencapaciteit.