Economie

Partnerbijdrage

Waarom kun je niet zonder tas?

Oké, ik hoor je denken, ik kan echt wel zonder een tas. Maar eerlijk is eerlijk, waarom zou je? Een tas heeft tal van voordelen waar je misschien niet eens bij stil hebt gestaan.


Leestijd: 2 minuten

Waarom kun je niet zonder tas?
Waarom kun je niet zonder tas?

De functies van een tas zijn absoluut eindeloos. Neem als voorbeeld de schooltas. De standaard functie van een schooltas wordt nog altijd gezien als iets waar je alleen je schoolboeken in kan meenemen. Maar het is tegenwoordig zoveel meer. Het is een mode statement. Je kunt hiermee laten zien waar je voor staat en wat je smaak is. Er is onderling zoveel verschil in tassen, van printjes en motieven, maar ook van de hoeveelheid vakken die het heeft. Je hebt grote tassen en kleine, dus als je een keertje weinig lesuren hebt en weinig hoeft mee te nemen, kun je een kleine tas kiezen. Wist je dat er zelfs tassen bestaan met een ingebouwde lader voor je telefoon of laptop?

Je hoeft tegenwoordig niet meer met alleen een handtas over straat. Je kunt ook kiezen voor de schoudertas. Heren die dragen deze ook. Een hippe tas die niet vol strikjes en kraaltjes hangt kan heel goed voor de man on the go. Zo kun je zelf al je eigen spullen meenemen en bij je houden. Plus dat er dan ook geen vrouw naast je loopt die klaagt dat haar tas zo vol zit door jouw spullen. Het is heel normaal dat een man een tas bij zich draagt. Deze zien er vaak ook een stuk sportiever uit en ze hebben een stoere of juist geen print. De schoudertas kun je ook half op je rug dragen. Het is altijd handig om in het bezit te zijn van meerdere tassen. Op die manier kun je er eentje kiezen die past bij wat je die dag gaat doen. Maar ook op wat je op die dag wilt uitstralen of hoe je je voelt. Tassen zijn eindeloos te combineren met welke outfit je dan ook aantrekt.

Misschien heb je wel eens van het merk gehoord: Ted Baker. Dit is een Brits merk dat is bedacht door Ray Kelvin. Hij startte dit merk oorspronkelijk met de designs van overhemden, maatpakken en jurken. Gaandeweg kwam de Ted Baker tas in beeld en werd er besloten om ook nog bijpassende portemonnees te gaan maken en verkopen. Ted Baker is een door Ray Kelvin verzonnen naam. Hij heeft deze naam gebaseerd op een fictief persoon. De reden dat hij dit deed was omdat hij bang was dat als zijn bedrijf niet goed zou lopen, niet zijn eigen naam te grabbel gegooid zou worden. Wat ooit begon met een klein winkeltje in Glasgow is nu uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. Ryan Kelvin heeft altijd fashion in zijn bloed gehad. Zijn vader Alf runde een kleine blouse fabriek in Tottenham. En hij runde een klein familie winkeltje samen met de moeder van Ryan.