Economie

Partnerbijdrage

Waarom zou je kiezen voor een sta op stoel?

Een sta op stoel of sta op fauteuil is een stoel waaruit je makkelijk op kan staan. De motor van de stoel zorgt dat de stoel kantelt zodat je makkelijk op kunt staan. De stoel helpt je niet alleen met het opstaan maar ook met het gaan zitten. Je hebt met behulp van deze unieke stoel minder kracht nodig.


Leestijd: 2 minuten

Waarom zou je kiezen voor een sta op stoel?
Waarom zou je kiezen voor een sta op stoel?

Een sta op stoel is een relaxstoel die geheel elektrisch verstelbaar is en je helpt makkelijker op te staan. Je kan verschillende onderdelen onafhankelijk van elkaar bedienen. Er zijn stoelen die meerdere motoren ingebouwd hebben. Dit heeft als voordeel dat als je bijvoorbeeld de voetenbank omhoog doet, je de rugleuning recht kan zetten of vice versa. Zo zet je de stoel in elke gewenste stand. Bij een stoel met één motor gaat de rugleuning ook meteen in de ligstand, dit is vaak niet gewenst. In een stoel met drie motoren kan je heel ontspannen zitten en zelfs even een dutje doen omdat je de stoel goed kunt aanpassen.

Voor je een sta op stoel koopt, is het dus van belang om te weten wat je met de stoel wilt doen. Slaap je niet graag in een stoel dan is het niet nodig om een zeer luxe model aan te schaffen. Een sta op stoel dient je te helpen, en niet te zorgen dat je lichamelijke klachten krijgt. Kies daarom een stoel die goed bij je past en die je de juiste ondersteuning biedt. Een sta op stoel is net zo belangrijk als een goed matras. Het zou zonde zijn als je meer klachten krijgt, daar zit je immers niet op te wachten.

Niet alleen het opstaan gaat beter met een sta op stoel, ook het zitcomfort is een stuk hoger dan bij een normale stoel. Hij heeft verschillende standen die je aan kunt passen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Misschien herken je het wel: naar mate je ouder wordt krijg je steeds meer last van je stuitje. Dit komt heel vaak voor. Een sta op stoel verlaagt de druk op je stuitje, door de grote zachtheid en de verschillende zitstanden. Je kan er heerlijk stressless op zitten of zelfs een dutje in doen.

Er wordt vaak nog wel eens gedacht dat een sta op stoel ouderwets oogt en een smet is op het interieur. Maar niets is minder waar. De stoelen die je tegenwoordig kan kopen zijn voorzien van fraaie designs en passen prima in elk interieur. Je kan de kleur aanpassen aan die van jouw interieur. Doordat er zoveel verschillende soorten te koop zijn, zit er altijd wel eentje bij die prima bij jou past. Een sta op stoel is een echte aanwinst en maakt het jou makkelijker.