Economie

Partnerbijdrage

Wat is dryback pvc en wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig heb je de keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Een vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur en om die reden moet je veel aandacht aan de uitstraling besteden. Daarnaast wordt een vloer natuurlijk ook veel gebruikt, dus hij moet ook genoeg bescherming bieden. Tegenwoordig zijn vloeren van dryback pvc erg populair. Maar wat is dit dan voor vloer en wat zijn de precieze voordelen? Na het lezen van deze tekst ben je volledig geïnformeerd!


Leestijd: 3 minuten

Wat is dryback pvc en wat zijn de voordelen?
Wat is dryback pvc en wat zijn de voordelen?

De afkorting pvc staat voor polyvinylchloride. Dit materiaal wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Het wordt onder andere gebruikt voor vloeren en behang. Dryback pvc wordt verlijmd op de ondervloer. Het zijn tegelvormige delen die bijzonder soepel zijn. Dryback pvc kent dan ook verschillende voordelen.

Je wilt uiteraard langdurig van je vloer genieten. Het voordeel van dryback pvc is dat het bijzonder duurzaam is. Een vloer van pvc is namelijk veel sterker dan laminaat. Dit komt omdat er kwalitatieve materialen zijn gebruikt. Dryback pvc wordt ook wel als de verbeterde versie van een laminaatvloer gezien. Een duurzame vloer is in de eerste plaats goed voor je portemonnee. Je hoeft deze namelijk niet zo snel te vervangen. Daarnaast is het ook goed voor het klimaat.

Heb je jonge kinderen? Dan wil je natuurlijk een vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Het is dan ook niet verstandig om voor vloerbedekking te gaan. Het is namelijk moeilijk om vlekken uit de vloerbedekking te halen. Dryback pvc is erg gemakkelijk te onderhouden. Dit komt omdat de vloer een gladde oppervlakte heeft. Het volstaat om zo nu en dan de stofzuiger te gebruiken. Daarnaast kun je de vloer ook dweilen. Je kunt hiervoor reinigingsmiddelen gebruiken, maar meestal is dit niet nodig.

We gaven eerder in dit artikel al aan dat een vloer veel gebruikt wordt. Er kunnen dan ook snel krassen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een steentje onder een schoen. Ook het verschuiven van meubels kan zorgen voor krassen. Op een vloer van dryback pvc ontstaan gelukkig niet snel krassen. Er zit namelijk een beschermende laag op. Uiteraard kunnen er alsnog onverhoopt krassen ontstaan. Diepere krassen zijn lastig te verwijderen, maar er zijn gelukkig speciale middelen voor.

Woon je in een appartementencomplex? Dan is het belangrijk dat alle bewoners rekening met elkaar houden. Natuurlijk wil je zo nu en dan wel plezier hebben. Dryback pvc heeft een geluiddempende werking.

Veel mensen besluiten tegenwoordig om vloerverwarming in de woning aan te leggen. Vloerverwarming is om meerdere redenen praktisch. In de eerste plaats is het goed voor het klimaat en je energierekening. Bij vloerverwarming hoeft het water niet worden opgewarmd tot hoge temperaturen. Om die reden wordt er minder verbruikt in vergelijking met radiatoren. Een vloerverwarming zorgt daarnaast voor gelijkmatige warmte en je hebt meer vrijheid in de woning. De radiatoren nemen namelijk veel plek in beslag.

Vloerverwarming kan niet gebruikt worden met alle type vloeren. Gelukkig is dryback pvc wel geschikt voor deze verwarmingsvorm.

We hebben het in de voorgaande alinea's gehad over de verschillende functies van dryback pvc. Maar je koopt een vloer natuurlijk niet alleen voor de praktische voordelen. Je koopt een vloer ook om je interieur een boost te geven. Je hebt gelukkig veel prachtige designs. Er zijn bijvoorbeeld vloeren van pvc die lijken op houten vloeren. Je hebt dan wel de esthetische voordelen van een houten vloer, maar je hoeft er geen hoge prijs voor te betalen. Houten vloeren zijn namelijk flink aan de prijs en ze beschadigen sneller.

We hebben vooral de voordelen besproken, maar uiteraard zijn er ook enkele nadelen. In de eerste plaats heb je een gladde ondervloer nodig. Je kunt een vloer van pvc namelijk niet over een andere vloer leggen. Bij andere type vloeren kan dit soms wel. Daarnaast is dryback pvc ook niet het goedkoopste vloersoort. Mensen met een beperkt budget kunnen het dus beter in de aanbieding kopen. Zeker wanneer het gaat om een grote oppervlakte.

Ondanks deze nadelen zijn de vloeren van pvc tegenwoordig erg populair. De kans is groot dat ze in de toekomst nog populairder worden.