Economie

Partnerbijdrage

Wat komt er allemaal kijken bij de nieuwe hondenspeeltuin in Groningen

Het is de ideale plek voor honden en hun baasjes, namelijk een hondenspeeltuin. De inwoners van Groningen hebben geluk, daar komt namelijk de eerste hondenspeeltuin. Mensen met een hond krijgen hier steeds meer behoefte aan, de bewoners van groningen zijn dan ook blij dat er een hondenspeeltuin komt, er wordt verwacht dat deze in het begin van 2020 gemaakt gaat worden. In Groningen waren er een hoop hondenbezitters die hier een veel moeite voor hebben gedaan en deze wens al voor een lange tijd hadden. Ben je benieuwd naar de hondenspeeltuin? Wij geven je graag wat meer informatie zodat je weet wat je kunt verwachten!


Leestijd: 1 minuut

De hondenspeeltuin komt dus in Groningen, maar waar precies? De locatie die is vastgesteld is in het stadspark van Groningen. Dit is natuurlijk ook de perfecte plek voor een hondenspeeltuin. Veel groen, water en een lange looproute is wat je hier kunt vinden. De VHG, beter bekend als de Vereniging Hondvriendelijk Groningen heeft deze locatie samen met de gemeente Groningen bepaald. Een goede plek dus want dit park was altijd al erg populair voor honden en hun baasjes.

Het is nog niet duidelijk hoe het park er precies uit komt te zien. Wel is te verwachten dat het er erg druk wordt en vol zit met honden die met elkaar kunnen spelen. Ook komen er verschillende speeltoestellen die speciaal zijn gemaakt voor honden. Doordat het zo druk wordt is het wel erg belangrijk dat de hygiëne van je hond op orde is zodat er geen ziektes worden overgedragen. De vlooien hond moeten voorkomen worden en ook de ontworming hond moet gedaan worden. Let ook op dat je het gebied netjes achter laat, in dit gebied is de opruimplicht voor hondenpoep van toepassing. 

De plannen klinken allemaal in ieder geval erg goed. Als dit concept goed uitpakt is de kans groot dat er op meerdere plekken in Nederland een hondenspeeltuin komt. Er zijn namelijk nog een hoop steden waar hondenbezitters vinden dat er te weinig plek is om hun honden uit te laten, er is dus veel behoefte aan een hondenspeeltuin. Nog even afwachten dus en we weten hoe het eruit komt te zien!