Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de beste fabrikanten van barbecues?

Niets wijst zo op de wisseling van de seizoenen als de verleidelijke geur van BBQ in de lucht. Tijdens een van die zeldzame zonnige voorjaarsweekenden brengen zelfs de slechte een sprankje rokerige hoop in wat tot dan toe saai weer en regen was. Als er één vaardigheid is die je in de zomer onder de knie moet krijgen, dan is het wel barbecueën – en dat doe je alleen met een premium set-up. Je zult daarom de beste barbecue bij BBQtime.nl moeten kopen. Hiervoor kun je het beste kiezen voor een model van een van de onderstaande fabrikanten van BBQ’s!


Leestijd: 2 minuten

Wat zijn de beste fabrikanten van barbecues?
Wat zijn de beste fabrikanten van barbecues?

Traeger, een van de echte originele leveranciers van houtpelletgrills, maakt grillen, roken en langzaam braden een makkie dankzij hun unieke ontwerpen en de nadruk op eenvoudig koken. Met zijn locomotief-uiterlijk is de Pro D2 575-pelletgrill niet alleen stevig en goed gebouwd, maar bijna onfeilbaar: een temperatuursonde en draadloze connectiviteit maken koken een fluitje van een cent. BBQ-koppen zweren bij koken op houtpellets voor de beste rooksmaken en Traeger is de toonaangevende naam in de sector.

Je kunt geen barbecuelijst maken zonder Weber. Keer op keer worden zijn grills geprezen in de barbecuewereld vanwege hun eenvoud, bouwkwaliteit en gebruiksgemak. De vrijstaande houtskoolbarbecue in ketelstijl is ideaal voor beginners en gaat, mits goed onderhouden, tientallen jaren mee. De standalone draagbare opties van Weber behoren ook tot de beste die beschikbaar zijn voor kampeertrips en meer bescheiden gelegenheden.

Het Canadese merk Napoleon wedijvert met Weber met hun ketelvormige houtskoolbarbecues, maar ze zijn ook toonaangevend als het op gas aankomt. Zo is de Rogue RSE 425 een dynamische, robuuste, hoogwaardige driepitsgrill. Een roestvrij deksel zal hem door de barre maanden heen helpen en wanneer hij klaar is om in de lente te worden aangestoken, zal de zijbrander voor het dichtschroeien van steaks je er snel aan herinneren waarom het zo'n geweldige investering was.

Als het gaat om hardcore grillspecialisten, vertrouw dan op de Amerikanen. Char-broil heeft een illustere professionele geschiedenis in de Verenigde Staten en hun Gas2Coal Hybrid Grill is een voorbeeld van de barbecuekennis van het merk in één krachtig pakket. Er zijn drie gasbranders om direct te koken, maar als je het wat rustiger aan wilt doen om die echte rooksmaak te krijgen, hoef je alleen maar wat kolen in de branderbakken te doen en ze op de kookplaten te zetten. De kolen gaan in een mum van tijd omhoog en je krijgt resultaten die het wachten waard zijn.

Het is geen barbecueseizoen zonder een vleugje Scandinavische coolheid. Voer Dancook op en bied de perfecte kogelbarbecues voor achtertuinen met Grand Designs-potentieel. De Dancook 1501 is de perfecte mix van minimalistische Scandinavische stijl en eenvoudige functionaliteit, met een ingetogen houtskoolgrill en een stevig roestvrijstalen werkblad verpakt in een esthetisch aantrekkelijk pakket. Een unieke ketelvoering betekent ook kortere kooktijden.

Weer een groot merk met professionele connotaties. Big Green Egg heeft een echte stamboom en biedt door NASA geïnspireerd keramiek en veganistisch gebruik voor alle weersomstandigheden, met de iconische vorm die zorgt voor een perfect gelijkmatige bereiding. Met een Big Green Egg kan het allemaal: roken, bakken, dichtschroeien, grillen, pancooken, slowcooken en braden. Ze zien er ook niet slecht uit!