Economie

Partnerbijdrage

Webshop The Alpha Men ziet in provincie Groningen het ideale klimaat voor groei

Online ondernemen vanuit de provincie Groningen. Voor The Alpha Men blijkt het alleen maar voordelen te hebben. De webshop voor mannenverzorging die door Cedric van Dijken in 2014 gestart is vanuit de huiskamer, is in zes jaar tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste webshops voor mannen in Nederland. Inmiddels bestaat het bedrijf uit een team van negen mensen en zitten ze in een pand van 900m2.


Leestijd: 1 minuut

Webshop The Alpha Men ziet in provincie Groningen het ideale klimaat voor groei
Webshop The Alpha Men ziet in provincie Groningen het ideale klimaat voor groei

Uiterlijke verzorging is geen taboe meer

Het bedrijf is gevestigd in Stadskanaal en verkoopt alles op het gebied van haarstyling, scheren en huid- en baardverzorging. Het is normaal geworden dat mannen meer tijd besteden aan hun uiterlijke verzorging. Dat taboe werd vooral doorbroken toen de barbier weer populair werd in Nederland. Je kon gewoon weer een stoere vent zijn en toch wat in je haar en op je huid smeren. Er was alleen een enorm tekort aan kwalitatief hoogwaardige producten in Nederland.

‘’We zijn met z’n allen meer zelfbewust dan ooit over onze gezondheid. Ook als het aankomt op ons uiterlijk. Wat je niet kunt eten wil je in principe ook niet in je haren of op je huid smeren. Daarom bestaan veel van onze producten uit natuurlijke oliën en vetten.’’ Aldus de jongens van The Alpha Men. 

Zuid-oost Groningen blijkt toplocatie   

De snelle en gezonde groei dankt The Alpha Men voor een groot deel ook aan hun locatie. Zuid-Oost Groningen heeft het ideale klimaat voor groei. “Logistiek gezien is de verbinding met PostNL in Kolham perfect: ze zitten nog geen 30 minuten van ons vandaan. De vestigingskosten stellen niks voor in tegenstelling tot onze concurrenten in de Randstad. Die lage kosten en snelle verbinding met PostNL zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen ondernemen en ook flink kunnen investeren in mooie producten in plaats van een duur pand. Samen met een actieve gemeente en betrokken houding vanuit het onderwijs zouden we er nooit voor kiezen de provincie te verlaten.