Economie

Partnerbijdrage

Welke deurmat moet ik kiezen?

Een deurmat op maat is een uitkomst voor iedere woning. De mat heeft precies de juiste afmetingen, ziet er netjes uit en past bij je interieur. Maar welke deurmat moet je eigenlijk kiezen? Je hebt niet alleen de keuze uit talloze maten, maar ook uit verschillende soorten. Hier lees je over de verkrijgbare soorten deurmatten en hun kwaliteiten, zodat je zelf ontdekt welk type bij je past.


Leestijd: 2 minuten

Welke deurmat moet ik kiezen?
Welke deurmat moet ik kiezen?

Schoonloopmatten

Of je nu net een wandeling door het bos hebt gemaakt of gewoon thuis komt van je werk: er zit altijd wel vuil onder je schoenen. Schoonloopmatten zijn ontwikkeld om dit vuil onder je schoenen te verwijderen. Ze hebben vaak wat langere en stuggere polen, die moeiteloos alle hoekjes en gaatjes van je schoenzolen bereiken. Zodra je je voeten afveegt, verdwijnt het vuil in de mat. De lange haren houden dit vuil vast, totdat je de deurmat stofzuigt of uitklopt. Zo heb je veel minder last van vuil in je huis. Dit kan zelfs beschadigingen aan je vloer helpen voorkomen. Verstopte steentjes of takjes in je schoenzool kunnen namelijk heel wat schade aanrichten. Daarom is het altijd belangrijk om een goede deurmat op maat neer te leggen.

Droogloopmatten

Zoals de naam al doet vermoeden, helpen droogloopmatten vooral bij het afdrogen van je schoenen. Deze deurmatten worden gemaakt van een sterk absorberend materiaal. Door je voeten over de mat te vegen, wordt al het vocht van je schoenzool opgenomen. Hierdoor neem je geen water mee naar binnen en heb je geen last van vlekken en ander vuil op de vloer. Zoek je dus een deurmat op maat die vooral vocht buiten de deur houdt? Dan is een droogloopmat een goede uitkomst. Een ander voordeel van de droogloopmat is dat deze matten vaak wat dunner zijn. Hierdoor passen ze onder iedere deur, zelfs wanneer je weinig speelruimte hebt.

Kokosmatten

Eigenlijk is een kokosmat een variant van de schoonloopmat. Deze deurmatten zijn helemaal gemaakt van kokosvezel, wat een volledig natuurlijk product is. Dat maakt dit niet alleen een duurzame keuze, maar ook een stijlvolle. Verwerk je graag natuurlijke materialen in je interieur? Dan is een kokosmat een goede optie. Deze matten hebben een grove textuur en lange polen. Hierdoor zijn ze ontzettend goed in het verwijderen van vuil. Kokosvezels zijn bovendien erg sterk, waardoor je deurmat jarenlang goed blijft. Over het algemeen zijn kokosmatten minder sterk in het absorberen van vocht. Wil je dus niet alleen vuil, maar ook vocht onder je schoenen verwijderen? Kies dan voor een droogloopmat buitenshuis en een kokosmat binnenshuis. Je kunt iedere deurmat op maat laten maken en zo een fijne en schone entree creëren.