Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.
Het doeboek moet ondernemers aanzetten tot oriëntatie op circulair werken, want circulair ondernemen is de meest groene vorm van duurzaam ondernemen. Met het doeboek daagt Groningen Werkt Slim ondernemers uit om te ontdekken waar hun kansen binnen de circulaire economie liggen.
Daarnaast bevat het boek kennis over verdienmodellen en juridische aspecten, checklists en interviews met IKEA, Ecoras, Bbeng, DeHaan Advocaten en Notarissen, OPNIEUW!, Koninklijke Oosterhof Holman, Vanhulley en SaveLodge.
Afval hoeft geen afval te zijn
De lancering werd afgetrapt met een lezing van Siemen Cox, een pionier en ondernemer bij wie circulair ondernemen door de aderen stroomt. Na zijn carrière in de financiële wereld wilde hij iets anders. “Iets waar ik weer kippenvel van krijg”, aldus Cox.
Duurzaamheid. Daar wilde hij wat mee. Cox belandde in een wereld waar afval geen afval is. De afgelopen jaren kweekte hij met Rotterzwam oesterzwammen op koffiedik, iets wat in de meeste huishoudens en horecaondernemers bij het restafval belandt.
Kennis delen
Cox hoopt met zijn presentatie andere ondernemers te inspireren en te helpen met hun economische, ecologische en sociale verdienmodel. Dat sluit naadloos aan bij de belangrijkste thema's van de lancering: anderen inspireren, kennis delen en nieuwe samenwerkingen aangaan.
“Kennis delen en verbinden”, ook wethouder Kirsten de Wrede sprak die woorden uit bij de overhandiging van het eerste exemplaar van het doeboek aan één van de aanwezige ondernemers. De andere aanwezigen ontvingen eveneens een exemplaar.